Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Brīvdienās: Emsisks piemērs, bet ko saka zvaigznes?

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Nu, re. Bijušais premjerministrs, Saeimas priekšsēdētājs, vides aizstāvis un tīklveida struktūru sacerētājs Indulis Emsis is nevien atzinies, ka meloja par savu mazo ar naudu piestūķēto koferīti, bet ir jau samaksājis sodu par šo melošanu. Godīgi atzīties savos grēkos un nedarbos, tas Latvijas politikāņiem nav raksturīgi.

Šajā ziņā Emsis kontrastē ar bijušajiem kolēģiem Saeimā, kuri pērn nogrēkojās pret partiju finansēšanas likumu un nu mēģina visādi izlocīties no soda, kādu par to viņiem cenšas piespriest Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Godīguma etalons Kalvītis kā bērns, kuram mamma nedod kūku, dūrītes vicinot bļauj, ka viņa biroja vadītājs tomēr bija, bija un vēlreiz nu _BIJA_ neatkarīga trešā persona, nu _BIJA, _bļāviens, kāpēc neviens man netic, _BIJA_neatkarīga ... nu, pietiks. Jau sen ir skaidrs, ka Kalvītim ticēt var tikai tādā gadījumā, ja viņš, piemēram, pasaka, ka saule aust austrumos vai zilonis ir lielāks par peli. Ārpus tā ar ticamību tā ir kā ir. Ļoti turpinu cerēt, ka Temīda ātrāk nevis vēlāk atzīs, ka protams premjerministra biroja vadītājs nav nekāda neatkarīga persona un "Tautas" partijai ir jāmaksā ragā. Lai kaunās. Varbūt lai bankrotē. Morāli bankrotējusi šī grupele ir jau sen.

***

SestDienā katru nedēļu ir daudz jauku lietu, ir arī horoskops, kurā pastāstīts, kas notiks gaidāmajā nedēļā. Nav pateikts, kas šos horoskopus ir sacerējis, bet šonedēļ mums lauvām tīri rādās briesmu lietas. Mūs gaida "romantiska mīlestība" (man tāda jau ir), "jauna aizraušanās, sekmīgs radošais darbs." Tas ir jauki. Taču mums arī jānodarbojas ar "zinātniskiem pētījumiem", un tur nu vismaz šis lauva ir tūtā, jo šis lauva tikai ar lielām pūlēm vidusskolā nokārtoja eksāmenu bioloģijā un par zinātni kopš tam nav domājis nemaz. Viņš piekrīt humoristes Franas Lebovicas rakstītajam par algebru -- īstā dzīvē tādas lietas, kā algebra nemaz nav. Tālāk, mēs lauvas "īpašuma lietas kārtosim ar lielām grūtībām." Šis lauva īpašuma lietas attiecībā uz savu mitekli kārto jau sešus mēnešus un ilgāk, tas nemaz nav godīgi, ka vēl ir gaidāmas lielas grūtības. Nākamais: "Pārvariet tieksmi protestēt, sacelties pret pastāvošo kārtību." Nu ir nelāgi, jo nākamās nedēļas laikā ir paredzēts protesta mītiņš Doma laukumā, un tas pilnīgi noteikti būs pret pastāvošo kārtību. Varbūt mums lauvām labāk nākamsestdien sēdēt mājās? Tiesa, pasākums Doma laukumā vairāk būs pret pastāvošo nekārtību, nevis kārtību. Būs jāpadomā. Un tad vēl šāds atzinums: "Bez iemesla pārtrauksit mīlas attiecības vai draudzību." Vai tā ir tā pati "romantiskā mīlestība", par kuru rakstīts horoskopa sākumā? Jācer, ka ne. Un vēl beigās, ja ar to vien nepietika: "Dažās minūtēs iznīcināsit visus iepriekšējos sasniegumus." Vai dieniņ! Tad jau tīri liekas, ka vajag rāpties gultiņā un līdz nedēļas beigām palikt zem segas.

Tiesa, mēs lauvas varam stiprināties atziņā, ka ne jau mēs vieni šajā procesā tiekam apdalīti. Vēršus jaunnedēļ gaida "veci sakari, kas sagādās grūtības". Dvīņiem jāizstrādā "jaunas darba metodes elektronikā", un tas ir vēl briesmīgāk, nekā lauvām paģērētie zinātniskie pētījumi. Jaunavas būs nepraktiskas. Vēži būs "sekmīgi cīņā par ūdens tīrību", bet briesmas draud no "asiem instrumentiem un sarežģītas tehnikas". Svari nedrīkst iemīļoto personu salīdzināt ar vecākiem pat, ja tā gribas, turklāt "būs grūti konstatēt saslimšanu un noteikt pareizu diagnozi." Daži strēlinieki vispār pārcelsies uz ārzemēm (šķiet, tas nu nav tāds lēmums, kas būtu pieņemams vienas nedēļas laikā), bet ūdensvīri "viegli pakļausies misticismam". Un mežāži nedrīkst sevi uzskatīt "par visgudrāko pasaulē."

Jauku visiem dienu. Ja horoskops nav radījis pārāk lielas bailes...


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja