Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Cik Rīgas domes amatpersonām jāsēž cietumā, lai Edmunds Krastiņš atkāptos?

Šodien viens no galvenajiem Saeimas darba kārtības jautājumiem bija likumprojekts par Ķekavas domes atlaišanu. Par to vairākkārt un ilgi sprieda Pašvaldības komisijā un Saeimas sēžu zālē, nobalsojot arī par likumprojektu pirmajā lasījumā. Ilgās diskusijas ap Ķekavas domes atlaišanas iemesliem rosināja manu kolēģi Arti Kamparu uz pārdomām par citu Latvijas pašvaldību.

Liela loma šais pārdomās bija arī  Pašvaldības komisijas deputāta Jāņa Lagzdiņa vakardienas publiskajam jautājumam, kāpēc Ķekavas deputāti, kas pieļāvuši izsaimniekošanas un citas sliktas lietas, vēl nesēž cietumā. Jo mums ir kāda pašvaldība, no kuras tiešā ceļā cietumā nonākušas trīs augstas amatpersonas! Proti – lielākā Latvijas pašvaldība – Rīga. Pašvaldības komisijas deputāts Kampars rosināja uzaicināt uz kādu no nākamajām komisijas sēdēm Edmundu Krastiņu, kurš ir Rīgas Attīstības komitejas vadītājs un vakar pats publiski vēstījis, ka jūt politisko atbildību par daudzajām aizturēšanām savas pārraudzības iestādē. Bet Kampars, protams, saņēma atteikumu. Politiskā atbildība gan nevienā likumā nav noformulēta, bet pieņemu, ka tās konstatēšana nebūtu mērāma cietumā nonākušu amatpersonu skaitā. Edmunds Krastiņš gan skaidri pateicis, ka neatkāpsies no sava amata, ja vien Rīgas domē aizturēšanas nesekos vēl. Ar jau notikušajām tieši viņa politiskā atbildība vēl nav sasniegusi vajadzīgo atbildības līmeni. Edmunda Krastiņa politisko atbildību konstatēt, pašsaprotami, negribēja arī Saeimas  Pašvaldības komisijas deputātu vairākums. Viņi līdz šim gan ļoti nopietni interesējās par Ķekavas deputātu politisko atbildību. Bet Edmundu Krastiņu pat nelūgs atnākt uz Saeimu, lai visi komisijas deputāti varētu uzdot jautājumus par notiekošo viņa pārraudzībā esošajā departamentā. Te rodas daži jautājumi – cik vēl Rīgas domes amatpersonas jāaiztur, lai Edmunds Krastiņš tomēr sajustu politisko atbildību un atkāptos? Ar ko Tautas partijas izpratnē atšķiras Ķekavas TP deputāte un pašvaldības vadītāja no Rīgas domes TP deputāta? Kāpēc vienu upurē steidzamības kārtā, kamēr otram ir imunitāte attiecībā pat uz jautājumu uzdošanu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja