Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Diena un noziedznieki atkal uzdarbojas. Šoreiz pret LTV

Visiem Apollo un citu interneta portālu lasītājiem (diemžēl ne Vdienas) šodien ir iespēja izlasīt Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora Jāņa Holšteina atklāto vēstuli, kurā viņš laikrakstu Diena vaino uzbrukumos LTV. Vienā ziņā Holšteina kungs nav oriģināls, jau pirms viņa daudzi citi Dienu ir vainojuši dažādās kampaņās gan Aivars Lembergs, gan slavenā sekta Jaunā paaudze, gan saspridzinātais muitnieks Vladimirs Vaškevičs, kurš pat apsūdzēja laikrakstu sadarbībā ar noziedzniekiem.

Protams, Diena nav patiesības ministrija un brīžiem laikraksta viedoklis šķiet pārspīlēts, bet visvieglāk ir vainot kādu kampaņā pret tevi, nevis izvērtēt savas kļūdas.

LTV vadība pēdējā laikā ļoti asi uztver kritiku un noliedz jebkādus centienus ierobežot LTV Ziņu dienestu, kā arī vēlmi likvidēt raidījumu De Facto, kas neērtības radījis ne vienam vien politiķim. Tomēr LTV vadībai vajadzētu uz savu darbību palūkoties paškristiskāk. Pirmkārt, LTV reitings neapšaubāmi pēdējos gados ir sarucis un „reformu” rezultātā ir likvidēta virkne raidījumu, piemēram, dažādu kultūras raidījumu vietā ir nācis viens—„100 gramu Kultūras”. Otrkārt, LTV vadība nez kāpēc regulāri pamanās iekulties skandālos ar skatītāko raidījumu veidotājiem, gan Jāni Domburu, gan LTV Ziņu dienestu. Nepārtrauktās LTV „reformas,” kuras realizē pašreizējā LTV vadība, ir nevis LTV stiprinājusi, bet gan vājinājusi. Diemžēl par LTV pēdējos gados vai nu nerunā vispār vai tikai par tur notiekošajiem skandāliem.

Ne Mareka Gailīša, ne Jāņa Holšteina aizvainojums pret Dienu un tās pēdējā laika rakstiem, nav saprotams. Tāpat nav ticama abu kungu pārliecība par LTV Ziņu dienesta turpmāko gaišo nākotni, ja no tā grasās aiziet visai prāvs pieredzējušu profesionāļu pulciņš. Pati LTV vadība ar savu konsekvento kaitniecisko darbību pret Ziņu dienestu ir radījusi situāciju, kurā galvenais zaudētājs ir skatītājs. Mareks Gailītis ir optimists sakot, ka pat par spīti 10 darbinieku iespējamai aiziešanai Ziņu dienests saglabās profesionalitāti, jo ir pieaicināti tādi profesionāļi kā Gunārs Dūzis. Zaudēta komanda nevarēs tikt atsvērta ar pāris cilvēkiem, kuri kā jau pieminētais Dūzis vai jaunā De Facto vadītāja Ilze Nagla, ilgu laiku nav darbojušies televīzijā. Tās ir pasakas, ka tikko izveidota komanda spēs radīt kvalitatīvu ziņu raidījumu. Tāpat De Facto netapa tukšā vietā, to izveidoja tad, kad Ziņu dienestā bija izveidojusies ļoti spēcīga žurnālistu komanda.

Ak jā, Holšteins savā vēstulē vēl aizmirsa visās LTV nelaimēs vainot „tīklus” un Sorosu. Ja viņš to būtu izdarījis, viņa taisnošanās šķistu ticamāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja