Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Dzirksteļojošās actiņas un savdabīga izpratne par medijiem: Topošais premjerministrs

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Interesants mums padevies cilvēks, kurš ļoti iespējams kļūs par Latvijas nākamo premjerministru. Edgars Zalāns fotogrāfijās izskatās gluži vai puicisks, turklāt ar sejas izteiksmi tādu pašu, kāda ir mazam puikam pirmo reizi ieraugot ziloni vai smalku automobīli. Laikam tā ir tā acs dzirkstelīte, par kuru viņa atbalstītāji pēdējā laikā tik daudz ir runājuši.

Šodien _Atkarīgajā Rīta Avīzē_ topošais premjerministrs par saviem plāniem stāsta daudz un dikti un daudzāk un diktāk. Cita starpā viņam radusies viena itin prātīga doma -- atteikties no Koalīcijas padomes, kura būtībā Saeimu kā tādu padara par nevajadzīgu piedēkli, jo padomē politikāņi visu var sarunāt "pa savējo". Tāpat prieku rada E. Zalāna pārliecība, ka ministru izvēlē būtisks ir profesionālisms, nevis "vārds, uzvārds vai grādi." Gluži atklātā tekstā viņš vēl nav pateicis "Baiba Rivža, čau, uz redzēšanos", bet tālu no tā viņš nav. Būtu ļoti jauki, ja skatoties Satiksmes ministrijas virzienā viņš domātu gluži to pašu par "vārdu, uzvārdu vai pagājušajā gadsimtā sapelnīto bagātību, kura ļauj sev nopirkt politisku partiju".

Taču vienā citā ziņā šis cilvēks mani tomēr dara nemierīgu. Labi, divās ziņās -- par šķietami visnotaļ dīvaino Līderības akadēmiju jau runāts un rakstīts. Otrs jautājums ir par attiecībām ar masu informācijas līdzekļiem. Lūk, citāts no E. Zalāna, kāds šodien atrodams žurnālā Privātā Dzīve: "Lasu žurnālus. Avīzes nelasu principā, lai neizlasītu to informāciju, kas manī radītu negatīvas emocijas." Pilsētas mērs, valdības ministrs un nu jau gandīz premjerministrs un avīzes nelasa. Hm. Vārgas gan cilvēkam tās "emocijas." Lasām tālāk: "Par mani rēc, ka neskatos Domburšovu. Es ne tikai neskatos, es darīšu visu, lai ne es, ne cilvēki, kurus uzskatu par cilvēkiem, tur nepiedalītos." Hm, hm. Jau iepriekš topošais premjerministrs paziņo, ka viņš nepiedalīsies raidījumā, kurš nupat Rīgas Viļņu pasākumā pasludināts par ietekmīgāko raidījumu mūsu valsts televīzijas vēsturē. Un vēl par pašu Jāni Domburu: "Tam džekam ir reālas problēmas, es točno saku." Hm, hm, hm. Lūk, kas notiek, kad kandidāti augstiem amatiem tik pēdējā mirklī izvilkti no atvilktnes, piedurknes vai krātiņa zoodārzā. Valsts prezidenta gadījumā cilvēks pat nepagūst tā īsti saprast, kas viņš tāds ir. Šajā gadījumā acīmredzot cilvēciņš vēl īsti nav apguvis ni attiecības ar žurnālistiku, ni pat pieklājīgu latviešu valodu. Točno.

Un pēdīgi, starp citu -- nezinu, kā tas gadījies, bet šodien Dienas papīra variantā kāds ir paņēmis tekstu no mana vakardienas bloga un piedēvējis to "Tautas" partijas frakcijas vadītājam Mārim Kučinskim. Es, protams, būtu ļoti priecīgs, ja TP frakcijas vadītājs pateiktu to, ko vakar rakstīju es, proti, ka viņa partijas vadītājam un kādreizējam stabilitātes garantam ar tādu jēdzienu, kā patiesības stāstīšana, ir visnotaļ vēsas attiecības, bet viņš tā nedarīja, un lai gan man ar to nebija nekāda sakara, atvainojos par pārpratumu.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja