Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"e-t+t" rīko Brigitas Ozoliņš lekciju "Ceļš mājup"

14.oktobrī "e-text+textiles" Ausekļa 11 - 222 plkst. 19 rīko mākslinieces Brigitas Ozoliņš lekciju "Ceļš mājup: Kultūras deteritorializācija, identitāte un nozīmes meklējumi".

Projekta "Ceļš mājup" mērķis ir radīt vairākus starpdisciplinārus mākslas darbus, kas, savienojot digitālu tekstu ar attēliem un objektiem, rada jaunu naratīva pavedienu starp valodu, kulturālu deteritoriazāciju un identitāti. Brigita Ozoliņš izmanto savas mātes stāstu par ceļu no Rīgas uz Austrāliju II Pasaules kara beigās kā izejas punktu vizuālai izpētei par identitātes veidošanos divu valodu - angļu un latviešu - un divu kultūru - austrāļu un latviešu - ietekmē.

Brigitas Ozoliņš prakses idejiskā bāze ir cieši saistīta ar poststrukturālisma konceptiem par valodas un identitātes saikni: pirmkārt, ar ideju, ka valoda jeb teksts neatspoguļo realitāti, kā rezultātā patiesība ir patvaļīga konstrukcija; otrkārt, ar ideju, ka identitāte (mūsu subjektīvā pašapziņa, kas ir valodas veidota un ierobežota) ir fragmentēta, bet tiecas uz viengabalainību; un treškārt, ar ideju, ka ilgas pēc viengabalainības un nozīmes tiek realizētas ar pastāvīgu stāstu par mums pašiem pārstāstīšanu. Jo īpaši nozīmīgs māksliniecei ir Ričarda Rortija apgalvojums, ka valoda un naratīvs ir rīki, ar kuriem atkal un atkal no jauna stāstīt, aprakstīt un izdomāt sevi un savu vēsturi. Tādējādi teksts kļūst par literāru un konceptuālu materiālu, ar kuru savīt no jauna savu identitāti un tuvoties viengabalainībai un nozīmei.

Lekcijā Brigita Ozoliņš stāstīs par savu māksliniecisko darbību, īpaši pievēršoties jaunākajam projektam "Ceļš mājup". Māksliniece apskatīs idejas un vēsturi, kas ir mākslas darba pamatā, un iepazīstinās ar "e-text+textiles" rezidences laikā paveikto.

Brigita Ozoliņš ir māksliniece, kura pasniedz mākslu un dizaina teoriju Tasmānijas Mākslas akadēmijā. Viņas māksla ir pētījumi par valodas vēstures, birokrātijas un identitātes saikni, kas parsati tiek īstenoti instalāciju veidā. Viņas darbi bieži ir tekstuāli pamatoti un ietver rituālu rakstīšanas performanci, kā arī ņem vērā konkrētu mākslas stipendijas un strādājusi atzītās mākslas rezidencēs Londonā, Parīzē, Tasmānijā. 2008.gadā māksliniece saņēma aviokompānijas "Quantas" Pirmo laikmetīgās mākslas balvu, kas viņai ļāva realizēt mākslas projektu "e-t+t" rezidencē.

Projekta īstenošanai internetā var sekot: http://brigitaozolins.blogspot.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja