Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Edītes Madernieces gleznu un Ginta Bērziņa melnbalto fotogrāfiju izstāde šodien tiek atklāta tirdzniecības centrā "Olimpija"

11. decembrī i/c „Olympia” 2. stāvā tiek atklāta izstāde „Edītes Madernieces gleznas un Ginta Bērziņa melnbaltās fotogrāfijas”. Iespēja apskatīt gleznu un fotogrāfiju izstādi interesentiem dota līdz 31. decembrim.Gleznotāja Edīte Maderniece un fotogrāfs Gints Bērziņš pārstāv mākslinieku grupu „Gastronoms”, kas izstāda savus darbus arī lielveikalos.

Pēc mākslinieku domām, lielveikalos atrodas cilvēki, kas līdz izstāžu zālēm aiziet reti, taču, pastaigājoties pa veikaliem, viņi ar lielu interesi apskata fotogrāfiju un gleznu izstādi.Ekspozīcijas pamatdaļu veidos fotogrāfijas no sērijas „Vietas, kurās es nefilmēšu” – tās ir fotogrāfijas, kuras ir radušās saistībā ar Ginta Bērziņa profesionālo darbību kā kinooperatoram. Kā komentē pats autors, „filmu ražošanā ir tāds skaists aktivitāšu posms - filmēšanas vietu meklēšana. Šīs teiksmainās nodarbes rezultāts ir atrastas un sagatavotas vietas filmēšanai, bet kā blakus produkts tiek iegūtas milzu kaudzes ar fotogrāfijām no dažādām vietām, kurās lielākoties nu nekad neviens nefilmēs.” Izstādes kolekcijā būs iespējams aplūkot arī stilistiski līdzvērtīgas Ginta Bērziņa fotogrāfijas no sērijām „Pilsētas II”, „Ģimenes albums” un „Radi, draugi, paziņas”.Edītes Madernieces ekspozīciju veido gleznas no cikla „Sapnis”, kas sevī ietver lielformāta sieviešu aktu gleznojumus. Tie ir ļoti pieklusinātā monohromā tonalitātē, gandrīz melnbalti gleznojumi, kuri delikāti nobalansē uz mistikas un realitātes robežas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja