Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Gribauskaite vai Piebalgs?

"Es esmu kļuvis daudz domīgāks par to (vai varētu kandidēt par Eirokomisāru atkāroti – E.J.), jo, protams, tas darbs ir interesants un var jau būt, ka es varu to darīt," izteicies A. Piebalgs. „(..) Par to, kāda mana nostāja. Pēc pēdējās sarunas nolēmu, ka došu galīgo atbildi septembrī, vai es esmu šajā spēlē vai neesmu. Šobrīd paliek tā, kā ir pašā sākumā, ka es neesmu kandidāts.” (Diena, 21.07.2009.)

Liels paldies Piebalga kungam par padarīto darbu aizvadītajā termiņā. Par to, ka piekrita pirms pieciem gadiem kandidēt, tādējādi paglābjot Latviju no kauna turpināšanās, ko izraisīja toreizējā premjera Induļa Emša ietiepīgais mēģinājums šajā amatā iedabūt toreizējo Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri. Manuprāt, komisārs Andris Piebalgs strādāja labi un loģiski varēja pretendēt uz premjera atbalstu darba turpināšanai. Taču viņš publiski savu kandidatūru noņēma. Skaidri definējot iemeslus: „Esmu bijis ļoti ilgi prom no Latvijas, un man tiešām ir vēlme atgriezties. (..) man pat liekas – ja labi iet, ir svarīgi, ka tevi kāds nomaina. Pat ja viņš nedarīs tik labi, kā tev liktos, kā vajadzētu, bet viņš nesīs jaunu dinamiku procesā.” (NRA, 09.07.2009.)

Diemžēl, Piebalga kungs, Jūs šo „eirokomisāra meklējumu putru” esat ievārījis. Komisāru kandidātu vētīšana laikā, kad valdībai tik svarīgi būt vienotai un monolītai savā darbībā, ir grūts pārbaudījums. Taču tas bija jādara, lai tiktu atrasts cienījams kandidāts, par ko sabiedrībā publiski būtu debatēts, vērtēts, spriests. Un politiskās partijas to darīja tik kvalitatīvi, cik kvalitatīvi vien mūsu politiskā pieredze ļauj to paveikt. Šobrīd publiski minot, ka varbūt, kaut kad septembrī, Jūs arī pārdomāsiet un būsiet gatavs uzņemties šos pienākumus nākamajam termiņam, ir ļoti egoistiska nostāja. Valstsvīram tādā laikā kā pašreiz ir jāspēj stingri un skaidri paust sava nostāja, lai gan sabiedrība, gan politiķi zina ar ko var rēķināties. Tas būtu vīrišķīgi un cienīgi.

Latvijai nepieciešams komisārs, kurš mūsu valsti Eiropas politiskajā elitē pārstāv un aizstāv. Īpaši šajā laikā, kad lobija trūkums starptautiskajās institūcijās ir jūtams ik dienu. Nevis ierēdnis, bet politiska figūra. Protams ar autoritāti Latvijas sabiedrībā, bet kurš Latvijas sabiedrību neatcerēsies tikai pēc pieciem gadiem. Kā ideālu Latvijas nākamo komisāru es redzu Daļas Gribauskaites līdzinieku. Politiķi, kuram pirmajā vietā ir Latvija. Politiķi, kurš ikdienā, veicot komisāra pienākumus, domā, uztraucas, rūpējas un palīdz Latvijai. Politiķi, kurš, pirmkārt, jautā vai es esmu noderīgs Latvijai, strādājot Komisijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja