Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ilze un Mārtiņš: Divas dienas mērījām un „bīdījām” plauktus virtuvē

Ehhh.... vēl viena nedēļa ir paskrējusi, bet darbi ap elektrību joprojām turpinās. Visu pasākumu sabremzēja virtuve. Sākām domāt par virtuves iekārtas pasūtīšanu, jo pašlaik nekādus darbus paši veikt nevaram.

Aptuveni jau bija skaidrs, ko gribam ielikt virtuvē un kādai vajadzētu tai izskatīties. Sākumā apbraukājām lielākos veikalus, kas piedāvā jau gatavas virtuves mēbeles, lai saprastu, no cik lielas naudas summas vajadzēs šķirties. Esošais piedāvājums īsti nebija pa prātam nevienam no mums. Beigās nonācām līdz Polijas IKEA, tomēr arī šeit nevarēja sakombinēt visus standarta plauktiņus no sienas līdz sienai, tāpēc izvēlējāmies taisīt iekārtu pēc pasūtījuma, atbilstoši mūsu virtuves izmēriem un mūsu gaumei. Nekādus dizaina garadarbus 261 x 208 cm lielā virtuvē nevar veikt, aprobežojāmies ar nepieciešamo minimumu, kas beigās izrādījās pat krietni par daudz. Plānots bija gar vienu sienu likt plauktu rindu ar iebūvēto virtuves tehniku, gar otru palodzi - leti ar bāra krēsliem, jo logs ir netipiski augsts - 110 cm no zemes, gala siena paliktu nosacīti tukša, plānots pie sienas pielikt nelielu LCD televizoru. Viss jau ļoti skaisti. Bet izrādījās, ka ne vienmēr teorētiski izdomātais var tikt realizēts praktiski. Piemēram, ledusskapim, ja tas tiek novietots pie pašas sienas, ir nepieciešama "komforta rezervīte" - 15cm, lai varētu ērti atvērt un aizvērt durtiņas. Mēs, protams, par šādu lietu neko nezinājām. Tāpat arī plīti ar cepeškrāsni nevajadzētu likt blakus ledusskapim. Tā nu mēs divas dienas mērijām un "bīdījām" plauktus un mēbeles pa virtuvi. Ar sāpošu sirdi nācās atteikties no trauku mazgājamās mašīnas, par labu skapītim pannām un kastroļiem. Protams, visa virtuves tehnika tiek meklēta ar pēc iespējas mazākiem gabarītiem, šeit arī 10 cm spēlē lielu lomu.

Un visas šīs jezgas rezultātā mainījās ledusskapja, cepeškrāsns, elektriskās plīts virsmas un nosūcēja atrašanās vietas, un līdz ar tām - rozešu atrašanās vietas. Labi, ka atklājām to tagad, nevis tad, kad visas sienas nošpaktelētas un nokrāsotas.

Šajā nedēļā plānojam tiešām pabeigt visus darbus, kas saistās ar elektrības ievilkšanu, un sākam intensīvi domāt par santehniku un vannas istabas flīzēm, kā arī turpināsim netraucēt kaimiņus brīvdienās. J

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja