Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kalvīša minimālā dzīves telpa

Labrīt V-Dienas lasītāji! Lai arī cik tas mūsdienu politikā nebūtu neparasti, premjerministram Aigaram Kalvītim uz mirkli ir izdevies stāstīt taisnību, nevis melot. Atbraucis no atpūtas Amerikā (vai ārpus vizītes pie ASV valsts sekretāres, kura viņam neko daudz neesot stāstījusi par korupciju un viss mēs kaut ko īpaši par premjera darbiem Amerikā esam dzirdējuši?) Kalvītis paziņoja, ka viņš nav dzirdējis Valsts prezidentu sakām, ka viņam būtu jāatkāpjas no amata.

Tā nepārprotami ir taisnība. Prezidents runāja televīzijā. Premjers tajā laikā droši vien bija lidmašīnā, un aviokompānija nepieklājīgā kārtā viņam nepiedāvāja LNT telekanāla tiešraidi. Tātad -- Kalvītis tik tiešām nedzirdēja prezidentu runājam.

Tā laikam ir ļoti omulīga sajūta, dzīvot pašam savā mazītiņajā, mazītiņajā dzīves telpā, kur nekas, absolūti nekas nevar tevi traucēt. Tā ir tā pati telpa, kurā neviens Kalvītim nepastāstīja, ka KNAB direktora atstādināšana bija nelikumīga. Tā pati telpa, kurā neviens premjeru neinformēja, ka politikāņu pielaišana valsts noslēpumiem traucēs Latvijas attiecības ar NATO. Tā pati telpa, kurā premjers mierīgi varēja atteikties no politoloģijas profesores Rasmas Šildes Kārkliņas tiesībsarga amatam, jo R. Šilde Kārkliņa, acīmredzot būdama ļoti neapzinīga būtne, nebija pamanījusies ar premjeru iepazīties personīgi. Ja kas, tad arī tā pati telpa, kurā Kalvītis var murmulēt par to, ka "Tautas" partijas "ierindas biedrs" nekādos partijas lēmumos nepiedalās, jo Kalvīša dzīves telpā acīmredzot nedemonstrē arī televīzijas raidījumus, kuros ir pastāstīts, cik ļoti un cik tieši "ierindas biedrs" tomēr ir piedalījies.

Tā ir arī tā telpa, kurā cilvēkam Kalvītim nav jādomā par to, ka ar savu ēzeļaino stūrgalvību viņš sargā pats savu dzīves telpu, bet postā dzen gan savu valdību, gan savu partiju, gan visu valdošo koalīciju. Premjers noteikti arī nedzirdēja aktieri Juri Žagaru runājam par tiem "Tautas" partijas biedriem, kuri ir vīlušies lielo priekšnieku patvaļībā un muļķīgumā. Droši vien neviens Kalvītim nav parādījis partijas katastrofālos reitingus, trīs gadus pirms nākamajām paredzētajām vēlēšanām laikam nav arī iemesla, kāpēc viņa personīgajā dzīves telpā tā kaut kam vajadzētu parādīties.

Jāpabeidz darbi, tā mums paskaidrojis Kalvītis. Jā, šeptēšanās vēl nav pabeigta, raugi, draugs koalīcijas partneris nu apsūdzēts nevien Latvijā, bet arī Lihtenšteinā, un runa ir pavisam konkrēti par to naudu, no kuras politikāņiem kādreiz maksātas "stipendijas". Tēvzemiešos, ja varam ticēt tam, ko šodien Latvijas Avīzē stāsta Ģirts Kristovskis, partijas bosu deleģētais cilvēks sarunām ar valdību ir ... Jānis Straume. Tas pats baķka, kuru vēlētāji pērn izmeta no Saeimas pavisam. Straume, lūk, esot vienīgais, kuru valdošie "ņem pretī". Savējais. Šmuļi kopā ar šmuļiem. Tik šaura, šaura dzīves telpa. Nekas tajā neskan. Neko tajā dzīvojošais nedzird. Un viss.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja