Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

KDi iesaka: Starp normatīvo un fantāziju

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Starp normatīvo un fantāziju

Laikmetīgās mākslas centrā kim? notiks izstāde Šķērssvītra. Starp normatīvo un fantāziju. Šī ir pirmā reize, kad mākslas institūcija Latvijā ir pievērsusies "šķērsām" laikmetīgās mākslas izpausmēm un homoseksualitātes tēmai. Ekspozīcijā pārstāvētas tādas ikonas kā Tom of Finland un Volfgangs Tillmanss, kā arī Zakarija Drakere un Rīss Ernsts, Lūkass Foletu-Selinskis, Atis Jākobsons, Alīsa Koena, Vladislavs Nastavševs, Benijs Nemerofskis-Remzijs, Armīns Ozoliņš, Edgars Ozoliņš, Karols Radžiševskis, Vilnis Vējš. Projekta Šķērssvītra izstādes notiks arī galerijā 427 un Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā; tas ir iekļauts EuroPride 2015 kultūras programmā. Attēlā – Volfganga Tillmansa darbs.

Izstāde Šķērssvītra Laikmetīgās mākslas centrā kim? 19.VI–2.VIII

Amerikāņu skaistums

Sestdienas vakarā EuroPride 2015 noslēguma ballītē klubā Palladium uzstāsies 25 gadus vecais amerikāņu dziesminieks un modelis, aktīvs LGBT tiesību aizstāvis Stīvs Grends. Viņš ir pirmais kantrimūzikas izpildītājs, kurš ir atklājis, ka ir gejs. Fani apbrīno Stīvu par viņa balsi, dziesmām un perfekti trenēto ķermeni. Šogad pavasarī viņš izdevis debijas albumu All American Boy, kura iznākšana nebūtu iespējama bez klausītāju atbalsta pūļa finansējuma platformā Kickstarter.

Stīvs Grends Klubā Palladium 20.VI plkst. 21. Biļetes EUR 15–25

Fināls

Piektdien Latvijas Nacionālajā operā (LNO) diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā notiks Jāzepa Vītola 4. Starptautiskā vokālistu konkursa izšķirošā kārta un laureātu apbalvošana. Žūrijas komisijas priekšsēdētāja – operzvaigzne Maija Kovaļevska.

Vītola konkurss LNO 19.VI plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4–17

Veltījums Džemmai

Fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38 līdz 21. jūnijam atklāta gleznotājas Paulas Zariņas izstāde – pirmā no Džemmai Skulmei veltītās septiņu mākslinieku ekspozīciju sērijas jaunajā radošajā telpā. Šodien, 18. jūnijā, Vasaras mājā notiks Paulas Zariņas autorvakars, kurā viesi tiks iepazīstināti ar viņas izstādes koncepciju un tapšanas gaitu, kā arī varēs uzdot māksliniecei jautājumus.

Paula Zariņa Autorvakars Vasaras mājā 18.VI plkst. 18. Ieeja bez maksas

Suģestijas rituāls

Rīgas festivālā notiks Latvijas Radio kora multimediālais koncerts. Tā centrālā ass – amerikāņu avangarda komponists Džons Keidžs un nepieradinātais latviešu multimākslinieks Hardijs Lediņš, kuru šogad atceramies 60. gadskārtā. Līdzās Keidža konceptuālajiem darbiem īpaša nozīme multimediālā uzveduma audumā ir Hardija Lediņa un viņa kolēģa Jura Boiko, tikpat kaismīga eksperimentu cienītāja, kopīgi izauklētā sirdsprojekta Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīca (NSRD) opusiem – tas ir hepenings, ritma svētki, suģestijas rituāls. Vēl programmā – Juris Ābols, Kristaps Pētersons, Pēteris Vasks, Džonatans Hārvijs, Jāzeps Mediņš, Anderss Hilborgs. Diriģents Sigvards Kļava.

Latvijas Radio koris Koncertzālē Rīga 18.VI plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Kubas melodijas

Siguldā uzstāsies ievērojamais basists no Kamerūnas Ričards Bona ar sekstetu Mandekan Cubano, kurā viņš apvienojis spožus Ņujorkas džeza māksliniekus. Projekta iedvesmas avots ir Latīņamerikas, un jo īpaši Kubas, mūzika. Ričards Bona ir sadarbojies ar Džo Zavinulu, Džordžu Bensonu, Bobiju Makferinu, Čaku Hānu, Hariju Belafonti, Brenfordu Marsalisu, Petu Metīni, Džako Pastoriusu un citiem.

Ričards Bona Siguldas pilsdrupu estrādē 20.VI plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja