Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koka trešā dzīve izstādē Dizaina sala 2018 Ķīpsalā

Pirmā doma, redzot vecus dēļus un brusas, – jāsadedzina, taču mākslinieku pāris Zane un Reinis Maskavi no Honey Furniture vienbalsīgi saka – vediet pie mums! Viņi nodarbojas ar senu un nolietotu koku pārveidošanu, radot mūsdienīgas mēbeles.

Lampas, spoguļi, galdi, bufetes, vīna skapji, konsoles un naktsgaldiņi – mākslinieku darinātās mēbeles jau no 5. līdz 7. oktobrim būs apskatāmas arī izstādē _Design Isle_ 2018 Ķīpsalā.

"Man tiešām šķiet, ka koks ir dzīvs un ar raksturu. Ja tam ir 200–300 gadu un tam  joprojām smaržo sveķi, tad koks ir dzīvs, lai arī nerunā. Mēs ik pa laikam dzirdam, ka koki iekšējā sprieguma dēļ krakšķ, un pat iedomāties nevaram, cik daudz šis koks ir pieredzējis laika gaitā! Tāpēc varam teikt, ka mūsu klienti ir cilvēki, kas saprot lietu vērtību un uz mūsu mēbelēm skatās kā uz mākslu," stāsta Zane.

"Mēs saudzējam dabu, jo materiālus izmantojam otrreiz," zīmola Honey Furniture būtību atklāj māksliniece. Design Isle 2018 būs Maskavu pirmā lielā izstāde. Mākslinieki savu darbību raksturo kā trešās dzīves došanu kokam. Tā pirmā dzīve ir bijusi mežā, kur koks audzis desmitiem, pat simtiem gadu. Vēlāk kā dēlis tas nonācis, piemēram, koka mājā, kur pavadījis ilgu laiku. Savukārt brīdī, kad dēļi ir kļuvuši lieki, tie lieti noder Maskavu pārim, kuri, liekot lietā izdomu, izveido bufeti, spoguļa rāmi, gaismas ķermeni, dizaina objektus vai vīna skapi.

Maskavi stāsta, ka šarmantākais esot brīdis, kad koka sveķi procesa laikā sasilst un sāk smaržot. Tas ļaujot vaļu fantāzijai, iedomājoties, ko pāris simtu gadu vecais koks varētu būt piedzīvojis.

Vienlaikus notiks arī starptautiskā mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde Baltic Furniture 2018, kurā uzņēmumi prezentēs jaunākās mēbeļu kolekcijas, aktuālās tendences interjera pasaulē un idejas, kā iekārtot savu mājokļa, biroja telpu un pat dārzu.

Plašāk: www.mebelesundizains.lv vai sociālajos tīklos www.facebook.com/izstade.designisle un www.instagram.com/design_isle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja