Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kurš tuvāks- Martins Luters Kings vai Ādolfs Hitlers?

Krievu nacionālradikāļi Rīgā 8.septembrī grasās rīkot pasākumu, ko viņi nodēvējuši par „Krievu maršu.” Cienījamam lasītājam jāatgādina, ka arī Maskavā un citur Krievijā ir notikuši gājieni ar tādu pašu nosaukumu un šo „maršu” galvenā ideja ir bijusi skaidri rasistiska—„Nē cittautiešiem Krievijā.” „Krievu minoritātes aizstāvis” Jevgēņijs Osipovs no Latvijas Nacionāli demokrātiskās partijas (LNDP) vakar intervijā LNT uzsvēra sevis rīkotā gājiena nerasistisko raksturu, savu gājienu salīdzinot ar Martina Lutera Kinga cīņu par vienlīdzību 20.

gadsimta sešdesmito gadu Amerikā.

Naivākie, iespējams, spēj noticēt Osipova vēlmei uzsākt nesavtīgu cīņu par krievu tiesībām Latvijā, līdzinoties Martinam Luteram Kingam. Līdz šim gan Jevgēņijs Osipovs drīzāk ir līdzinājies tādam mazam fīreram, nevis cilvēktiesību aizstāvi. Viņa organizācija, kuru tautā dēvē par „barkašoviešiem,” nebūt nav pilsonisko tiesību aizstāvju bariņš, bet gan formējums, kurš drīzāk līdzinās bandai. Youtube pat ir iespējams noskatīties kā šie „cilvēktiesību” aizstāvji „trenējas” savām akcijām un ziniet, tās nav politiskās retorikas stundas, tur redzami jauni vīrieši, kam ap roku svastikai līdzīgas emblēmas apsējs un rokās kalašņikovu mulāžas. Ja video nebūtu redzamas Liepājas ainas, varētu padomāt, ka tā ir Al Qaeda teroristu sagatavošanas nometne. Paldies Dievam arī Drošības policija jau ir patrenkājusi šos Osipova idejiskos biedrus.

Ir skaidrs, ka grupa, kas veiksmīgi pārņēma idejiski bankrotējušo nacionālista Armanda Māliņa LNDP, nav vis Martina Lutera Kinga ideju piekritēji, bet gan ļaudis, kuriem acīmredzami tuvākas ir Ādolfa Hitlera idejas. Vismaz viņi līdz šim to ir atklāti un nepārprotami demonstrējuši. Tad jautājums ir, vai šiem cilvēkiem ir jāatļauj maršēt Rīgas ielās „cīnoties” par krievvalodīgo tiesībām? Noteikti nē!

Pārsteidz Josifa Korena, Latvijas Antifašistiskās komitejas līdzpriekšsēdētāja paustā nostāja LNT ziņās. Korena kungs neredzot nekādus šķēršļus šādam gājienam, jo redz, Osipova kungs to neesot deklarējis kā rasistisku. Es varētu vienīgi ieteikt Korena kungu neliekuļot, tēlojot antifašistu un tajā pašā laikā atbalstot Jevgēņiju Osipovu, kuru savādāk kā nacionālradikāli būtu grūti dēvēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja