Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Lagzdiņa tautpartejiskā atzīšanās

Šodien laikrakstā Neatkarīgā publicēta plaša intervija ar Saeimas deputātu Jāni Lagzdiņu, kurā viņš skaidro, ka rupjais žests, kādu viņš rādīja pa logu Valda Zatlera ievēlēšanas dienā bija "joks nevietā un emociju uzplūdums" attiecībā uz kuru ļaudis demonstrējuši "hipertrofētu reakciju" un kurš licis deputātam par 95 procentiem nolemt, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās viņš vairs nekandidēs. Lai nu tā būtu, bet uzmanības vērta ir cita vārdu apmaiņa starp deputātu un kolēģi Anitu Daukšti. Atļaušos citēt precīzi:

Daukšte: Kā jūs kā pretkorupcijas likumu tēvs skatāties uz ārstu pateicības aplokšņu lietu?

Lagzdiņš: Teikšu atklāti -- uzskatu, ka šādas pateicības nav pieļaujamas. Ja tādas tiek pieļautas, tad tās noteikti apliekamas ar nodokļiem. Tā tomēr ir papildu atlīdzība, nevis dāvana, it īpaši, ja tās tiek ņemtas regulāri, un tā tas diemžēl notiek Latvijā.

Daukšte: Vai tā būtu lieta, kas, piemēram, varētu traucēt jaunajam prezidentam nodot Valsts prezidenta zvērestu?

Lagzdiņš: Viss ir atkarīgs no tā, cik politiski gudri un juridiski korekti šis jautājums tiks risināts tuvāko nedēļu laikā.

Prieks, kur tu rodies? Izrādās, ka valdošās koalīcijas deputāti tomēr nav gluži aptaurēti un zombēti. J. Lagzdiņam ir taisnība. Juridiskā problēma ir tā, ka Valdis Zatlers nemaksāja nodokļus par visiem ienākumiem un sniedza nepatiesu informāciju amatpersonas deklarācijā. Politiskā problēma ir tā, ka valdošā banda šo apstākli izvēlējās ignorēt un nodokļu nemaksātāju raiti ievēlēja par Valsts prezidentu. Juridiskais risinājums būs Valdi Zatleru sodīt tāpat kā tiek sodīti citi nodokļu nemaksātāji un tie, kuri amatpersonas deklarācijā melo. Politiskais risinājums vēl joprojām ir atzīt, ka šis fakts nu nekādi nesabīdās ar jēdzienu "nevainojama reputācija", kādu paši deputāti iebalsoja vēlēšanu likumā. Un ir pilnīgi un absolūti vienalga, ka tā darījuši citi dakteri, ka arī citi ļaudis nemaksā visus nodokļus u.tml. Citi dakteri un citi ļaudis nav iecelti par prezidentu.

Taču ir arī juridiskā un politiskā nelaime. Juridiskā -- laikā līdz 8. jūlijam, kad paredzēts V. Zatlera zvērests, nekādi neizodsies pabeigt izmeklēšanu. Politiskā -- savā prātā neaptveramā augstprātībā Kalvīša vadītā kliķe diez vai tāpēc nolems, ka jautājums nav "politiski gudri un juridiski korekti" atrisināts un klusēs, tā vietā, piemēram, domājot par to, kā bagātu ļaužu un "savējo" vārdā iznīcināt kāpu aizsargjoslu.

Pilnīgi piekrītu šodien Dienā Aivara Ozoliņa rakstītajam. Ja Valdis Zatlers stāsta taisnību, skaidrodams, ka viņš jutis izaicinājumu palīdzēt Latvijai, tad viņam vienīgais iespējamais variants ir atteikties no zvēresta un atgriezties ārsta praksē, kur viņš tik tiešām Latvijai un tās iedzīvotājiem ir palīdzējis un var palīdzēt joprojām. Tas ir godaprāta jautājums, un godaprāta mūsu valsts politikā pēdējā laikā nav bijis ne tik, cik melns aiz naga. V. Zatlers varētu darīt ļoti labu darbu pierādot, ka viņš godaprātu tomēr nav pazaudējis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja