Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Latvijā norisināsies Starptautiskās koka arhitektūras dienas

No ceturtdienas, 20. līdz 22. oktobrim Kuldīgā un Rīgā norisināsies Starptautiskās koka arhitektūras dienas.Turpinot tradīciju katra gada oktobrī organizēt starptautiskus arhitektūras pasākumus, Kuldīgas novada pašvaldība un Baltijas Arhitektūras centrs rīko Starptautiskās koka arhitektūras dienas, kas Kuldīgā un Rīgā iecerētas no 20.

līdz 22. oktobrim, portālam Diena.lv pavēstīja pasākuma rīkotāji.Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ir pārliecināta, ka Arhitektūras dienas dos vērtīgu ieguldījumu Kuldīgas koka arhitektūras nozīmīguma apzināšanā starptautiskā kontekstā, kā arī palīdzēs atrast vietu jauniem koka objektiem Kuldīgas vēsturiskajā centrā, kas pretendē uz iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.Baltijas Arhitektūras centra prezidente Aivija Bārda cer, ka Starptautiskās koka arhitektūras dienas kļūs par tradīciju Kuldīgā un citās Latvijas pilsētās, kā arī Eiropas Savienībā un Neatkarīgo Valstu Savienībā. „Esmu pārliecināta, ka par mūsu pirmās starptautiskās tikšanās vizītkarti kļūs vēsturiskās un mūsdienu koka arhitektūras teorētisko un praktisko aspektu apvienojums un tā palīdzēs saprasties dažādu valstu, atšķirīgu arhitektūras skolu un celtniecības specifiku pārstāvjiem,” saka A. Bārda.Arhitektūras dienu dalībnieki Kuldīgā iepazīsies ar pilsētas vēsturisko centru, kas veidojies 17. - 18. gadsimtā. Kuldīgas Rātes Lielajā zālē notiks starptautiska zinātniski praktiska konference Koks arhitektūrā. Mantojums un mūsdienas. Tajā ar ziņojumiem uzstāsies Kuldīgas novada pašvaldības galvenā arhitekte Jana Jākobsone un pazīstamais Krievijas arhitektūras kritiķis un koka arhitektūras izstāžu kurators Nikolajs Maļiņins, kā arī Latvijā dzīvojošais, pazīstamais arhitektūras teorētiķis, mākslas zinātņu doktors Aleksandrs Rapaports.Starptautiskajās koka arhitektūras dienās plānota diskusija, kurā līdzās ar ziņotājiem piedalīsies arī vairāki Latvijas arhitekti, pašvaldību pārstāvji, investori un pilsētplānošanas speciālisti. Diskusiju vadīs Rīgas domes bijušais Pilsētas attīstības departamenta vadītājs Igors Graurs. Notiks N. Maļiņina un izdevniecības_ Tatlin katalogalbūma Novoje derevjannoje (Jaunais, no koka darinātais)_ prezentācija. Paredzēts, ka konferencē pieņems Starptautisko koka arhitektūras dienu rezolūciju.Starptautisko koka arhitektūras dienu dalībnieki iepazīsies arī ar koka mantojumu un mūsdienu apbūvi Rīgā un Jūrmalā. Kalnciema ielas koka ēku kvartālā Rīgā ieplānota N. Maļiņina meistarklase Projekts Paralēles un katalogalbūma Jaunais, no koka darinātais prezentācija, kā arī iepazīšanās ar arhitektes Zaigas Gailes pieredzi koka mantojuma glābšanā un atjaunošanā.Kā norāda pasākuma rīkotāji, tehniskā risinājuma rozīnīte būs autobuss, kas aprīkots ar videomonitoriem prezentāciju demonstrēšanai, kas ļaus racionāli izmantot pārbraucienu laiku, ceļā iepazīstoties ar dalībnieku sagatavotajiem materiāliem un apspriežot problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja