Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Mākslas akadēmija šogad aicina uz karnevālu Utopija. Distopija

Piektdien, 7. februārī, no plkst. 21 līdz 6 Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) norisināsies 82. karnevāls, kas pārtaps par portālu ceļojumiem uz nākotnes pasauli, piedāvājot vērienīgu mākslas un radošuma svētkus un padarot to par vienu no gada lielākajiem notikumiem. Pasākumu atklās plkst. 21 Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas studenti ar īpaši karnevālam sagatavotu performanci. Uzreiz pēc ceremonijas sāks darboties un atdzīvoties akadēmijas telpas, padarot karnevālu par visu mākslu svētkiem – trīsstāvīgu performanci 9 stundu garumā, informēja LMA pārstāve Laura Ozola.

Karnevāla apmeklētājs no tagadnes pasaules akadēmijas telpās tiks teleportēts uz vairākiem nākotnes pasaules scenārijiem, kur, sākot no tumšiem distopijas labirintiem, kur valda tehnoloģijas, mākslīgais intelekts, sintētika, elektronika, varēs ceļot līdz utopiskai harmonijai, kur mijiedarbosies daba, tehnoloģijas un cilvēks. Par ceļojuma vizuālajiem iespaidiem rūpēsies LMA studenti, SaulartCrew un Lastādijas komūna. Audiālo pārdzīvojumu nodrošinās vairākas mūzikas skatuves, kur savu ceļojumu Neona pilsētā aicinās izbaudīt Ozols, totālu skaņas pārtapšanu matērijā nodrošinās grupa TESA, uz utopiskās Latvijas Mežu skatuves ar savu lirisko maigumu apburs grupa JUUK, bet asumu un nemierīguma devu piešķirs grupa Nikto, mundruma dzirksti piešķils grupas The Coco'nuts, Rahu the Fool, Avots, Sub Scriptum u.c. Par elektronisko apokalipsi rūpēsies vairāki pašmāju scēnā zināmi mākslinieki un apvienības Gas of Latvia, Claustrum apvienība Basa Kāja u.c. Džeza ritmus nodrošinās Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas studenti. Toties uzkrāt spēkus tālākam ceļam varēs kino portālā, kur par programmu rūpējas 2Annas, un performanču buduārī Patvērums. Īpaši jaunās pasaules iestājeksāmeni notiks Dzejas katedrā. Šie un vēl daudzi citi pārsteigumi sagaida gada krāšņākajā un maģiskākajā naktī Latvijas Mākslas akadēmijā. 

Jau no janvāra sākuma LMA māja uztver īpašus signālus un vēstījumus, kas ar vien straujāk iekustina akadēmijas studentus un brīvprātīgos, kuri aktīvi stādā, lai šī starppasauļu transformācija spētu notikt viskrāšņākajā veidā. Tiek radītas lielizmēra instalācijas, mākslas objekti, lielformāta gleznojumi, zīmējumi, kas radīs akadēmijā īpašu atmosfēru.

Biļešu cenas: LMA studentiem - 10 eiro, studentiem, kultūras darbiniekiem, LMA absolventiem, LMA studentu draugiem – 20, citiem interesentiem – 30 eiro. 

Biļetes notikuma viesiem iespējams iegādāties: Mākslas preču veikalā Vilhelms, Kr. Valdemāra ielā 9 (pretī Mākslas akadēmijai) un Mākslas preču veikalā Radošo darbu galerija. Materiāli māksliniekiem, Artilērijas ielā 9.

LMA studenti biļetes varēs iegādāties darba dienās 1. stāva izstāžu zālē.

Ieeja karnevālā ir no 18 gadu vecuma.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja