Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Liepājā norisināsies ikgadējais jauno mediju mākslas festivāls iWeek

No 7. līdz 13. novembrim Liepājā norisināsies ikgadējais jauno mediju mākslas festivāls iWeek šoreiz sekojot pārmaiņu tēmai – Under Construction, informēja festivāla pārstāve Paula Vītola

Festivāla ietvaros notiks radošās darbnīcas, audiovizuālas performances, izstādes, konference un atvērtā diena ģimenēm ar bērniem.

Festivāla centrālais notikums ir radošās darbnīcas, kuras norisināsies no 7. līdz 10. novembrim Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas MPLab telpās Kūrmājas prospektā 13. Darbnīcu vadītāji ir mākslinieki, mūziķi un pētnieki gan no Latvijas, gan arī no ārvalstīm. Darbnīcās tiks apgūtas tādas tēmas kā naratīva veidošana ar attēla palīdzību, spēles un virtuālā realitāte, skaņas ierakstu veikšana un dzīvā programmēšana un citas.

Darbnīcām pieteikties aicināts ikviens līdz piektdienai, 4. novembrim. Vairāk informācijas un pieteikšanās darbnīcām: iweek.mplab.lv/workshops vai rakstot uz [email protected]

Pēc tam darbnīcās radīto varēs aplūkot izstādē MPLab telpās. Izstādes atklāšana un mākslinieku prezentācijas notiks sestdien, 12. novembrī plkst. 12. Tā būs apskatāma līdz plkst. 18, un svētdien, 13. novembrī, no plkst. 10 līdz16.

10. novembrī plkst. 20, Liepājā, koncertzāles Lielais Dzintars kamerzālē interesenti ir aicināti apmeklēt eksperimentālās elektroniskās un instrumentālās mūzikas koncertu, kurā būs dalībnieki gan no Liepājas Universitātes, gan Latvijas Mākslas akadēmijas, Latvijas Mūzikas akadēmijas, gan citu Eiropas valstu mākslas izglītības iestāžu absolventi. Koncertā piedalās: Benoît and the Mandelbrots (DE), Clausthome + Mārtiņš Ratniks, Trihars,  Uldis Hasners, Madara Petersone.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv 

Festivāla ietvaros 12. novembrī plkst. 13 Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes telpās notiks festivāla konference. Konferences centrālā tēma ir spēles un virtuālā realitāte – kā spēļu principu pielietošana sociālajos medijos, reklāmā, dizainā u. c. ietekmē mūsdienu sabiedrību – vai radītie efekti vērtējami kritiski, vai tos jāpieņem “atvērtām rokām” un “atvērtām sirdīm”; vai lielākais ieguvums tiek lietotājiem/sabiedrībai, vai uzņēmējiem un politiku veidotājiem?

Savus viedokļus par tēmu prezentēs un diskusijā piedalīsies profesors Žilvinas Lilas (Zilvinas Lilas, Ķelnes mediju mākslas akadēmija, Vācija), vizuālās komunikācijas pētniece Ilva Skulte, filozofs Normunds Kozlovs un mediju mākslinieks Kristaps Biters.

Konferencē piedalīsies arī mediju mākslinieks un pasniedzējs Raitis Šmits, stāstot par laikmetīgās mākslas attiecībām ar zinātni; mediju mākslas pētniece un māksliniece Rasa Šmite iepazīstinās ar mākslas pētniecības praksēm tīklu sabiedrībā.

Konferences laikā skatītājiem būs iespēja iesaistīties diskusijās ar konferences dalībniekiem un paneļa viesiem – Mākslas pētījumu laboratijas vadītāju Annu Priedolu, žurnālistu un fotogrāfu Kasparu Gobu, pasniedzēju, mākslas pētnieku un mākslinieku Adriju Šokeru (Adri Schokker, NL),  māksliniekiem – Paulu Vītolu un Pēteri Riekstiņu.

Kā īpašs notikums šī gada mediju mākslas festivālā iWeek: Under Construction ir tā ietvaros notiekošā izstāde Liepājas Muzejā, kas būs aplūkojama no 12. novembra līdz 4. decembrim. Izstādē piedalīsies mākslinieki: Gints Gabrāns, Mārtiņš Ratniks, Pēters Riekstiņš, Anna Priedola, Maija Demitere, Samanta Kalēja, Uldis Hasners.

Bet ģimenes ar bērniem tiek aicinātas svētdien, 13. novembrī, no plkst. 10 līdz 16 MP Lab telpās uz radošajām darbnīcām, kas īpaši veidotas bērniem no 8 gadu vecuma. Darbnīcās katrs varēs izliet savu sveci, gatavot rotaslietas, mācīties par folkloras simboliem un veselīgu uzturu un citas radoši pētnieciskas aktivitātes un diskusijas. Dalība darbnīcās ir bez maksas un nav nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja