Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Likums par Šleseru

Šlesera piedāvājumam par rēķinu piestādīšanu skandināvu bankām pretī ierosinu izstrādāt likumu Par Šleseru. Ar likumu par labu valstij atsavināt visus A.Šlesera īpašumus un noteikt aizliegumu uz mūžu kandidēt jebkādās vēlēšanās vai ieņemt amatus izpildvarā, valsts un pašvaldību iestādēs vai kapitālsabiedrībās.

Pamatojums – A.Šlesers politisku varu ieguvis ar maldinošu reklāmu palīdzību, pārkāpjot priekšvēlēšanu aģitācijas likumus, nav pildījis priekšvēlēšanu solījumus, veicinājis ekonomiskās krīzes attīstību Latvijā. Šlesers vārās svētās dusmās par banku bezatbildīgo rīcību, taču ar viņa muti runā bailes. Bailes par nespēju turpināt ierasto buldozera taktiku. Pēdējo divu Saeimas vēlēšanu programmās Šlesera partijas iestājās par Latvijas kā starptautiska finanšu centra attīstību. Šlesers arī solīja Latviju pārvērst arī par viesnīcu pakalpojumu sniedzēju lielvalsti. Nu vairs ne banku, ne viesnīcu. Šlesers bankām pārmet nevēlēšanos palīdzēt valdībai. Kurš gan cits, ja ne Šlesers gadiem konsekventi iestājies par kroplas nodokļu politikas īstenošanu? Kad pirms 9.Saeimas vēlēšanām Saeimā tika uzsākta diskusija par nekustamā īpašuma nodokļa diferencēšanu pirmajam mājoklim un nekustamajiem īpašumiem spekulatīvām vajadzībām, Šlesers proponēja, ka tas nav lietderīgi, jo Latvijas nekustamo īpašumu tirgus vēl tikai attīstās. Tad, kad tika runāts par stingrāku hipotekāro kredītu politiku, Šlesers iestājās par brīvu kredītu tirgus attīstību. Gluži tāda pati noraidoša reakcija bija uz ierosinājumu ieviest kapitāla pieauguma nodokli. Sekas – plīsis nekustamo īpašumu tirgus burbulis, neattīstīta uzņēmējdarbība. Jo pie Šlesera stutētās nodokļu politikas izdevīgākais bizness (uzreiz pēc politikas) bija spekulācijas ar īpašumiem. Protams, valstij jāpiedāvā kredītņēmēju aizsardzības pasākumi. Taču plakanu, populistisku, nesagatavotu ideju mētāšana no augsta ranga politiķa šobrīd uzskatāma par situācijas karsēšanu. Šlesers klāsta: «Jāsaprot, ka šie cilvēki (kredītu ņēmēji) ir reklāmas iespaidā, cerēdami, ka dzīve būs vienmēr tāda, kādu to raksturojušas bankas, ņēmuši kredītus uz nākamajiem 20-30-40 gadiem un tagad, tikai tāpēc, ka situācija ir pamainījusies, bankas vēlas atņemt šos mājokļus.» Ministram aizmirsās piebilst, ka viņš ir bijis viens no pārliecinošākajiem fantastisku attīstības scenāriju arhitektiem, kas apskaužamā vienkāršībā nepaguris zīmējis labklājības valsts un pārtikušu pilsoņu vīzijas. Vēju sēsi, vētru pļausi.Lai Šlesers piedāvā, ko piedāvādams, bez grēku nožēlas vairs nebūs piedošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja