Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Māksla ir emocionāla lieta, kas liek sirdij sisties straujāk

Skates ir beigušās, un aula sāk pildīties ar studentu darbiem, lai ikviens interesents šeit varētu atrast savu sirdslietu – jau četrpadsmito reizi Latvijas Mākslas akadēmijā notiks izstāde, gadatirgus un labdarības akcija Jarmarka, kas šogad norisināsies no 15. līdz 30. decembrim.

"Māksla ir emocionāla lieta, kas tavai sirdij liek sisties straujāk," par šī gada izvēlēto saukli Māksla = sirdslieta stāsta viena no Jarmarkas idejas autorēm un organizatorēm Agnese Leilande, kuras radītajā vizualizācijā uz visām pusēm šķīst zaļas, dzeltenas, violetas un zilas krāsas "asinis".

"Katram māksliniekam ir savs enerģijas vilnis, un katram ir savs sakāmais," uzskata pasākuma organizatore un piebilst, "katram māksliniekam ir pretī kāds, kuru tas uzrunā." Agnese Leilande akcentē, ka Jarmarkas popularitāte mākslas mīļotāju vidū kļūst arvien lielāka.

Šis ikgadējais pasākums vienlaicīgi ir gan gadatirgus, gan izstāde, gan labdarības akcija, kas studentiem sniedz iespēju savus studiju laika mākslas darbus izrādīt plašākai auditorijai, iegūt papildu ienākumus un daļu no nopelnītajiem līdzekļiem ziedot Latvijas Mākslas akadēmijas telpu atjaunošanai.

Savukārt apmeklētājiem pircējiem Jarmarka ļauj iegādāties oriģinālus mākslas darbus, kuru vērtība ar gadiem tikai pieaugs, sola rīkotāji. To vidū ir dažādi vides un interjera objekti, gleznas un trauki, tēlniecības, stikla un grafikas darbi, rotas un tērpi, kā arī citi mākslas priekšmeti.

Šim pasākumam jau pieteikti vairāk nekā 10 000 mākslas darbu, kurus "tagad kārtojam un pie sienām karinām", ziņo facebook.com/makslajarmarka, kurā var sekot līdzi gatavošanās procesam. Uz jautājumu, vai ir bijuši kādi īpaši atlases kritēriji šo mākslas darbu izvēlē, organizatore atbild: "Nē, atlases kritēriji ir katra mākslinieka paškritika un tas, ko viņi vēlas dot."

Sarunā ar laikrakstu Diena Agnese Leilande uzsver, ka katru dienu izstāde pārdošana tiks papildināta ar jauniem studentu mākslas darbiem. "Mākslinieki nesīs tos klāt, jo skates ir tik tikko beigušās un varbūt kaut kas vēl nav paspējis nožūt līdz galam," paskaidro Jarmarkas organizatore.

Agnese Leilande atklāj, ka šī pasākuma apmeklētāji ir dažādi. "Vieni pērk tikai to, kas pašiem patīk, bet citi "medī" jaunos talantus, kuru darbu cenas jau gadu pēc akadēmijas beigšanas būs citas," piebilst Jarmarkas organizatore. Papildu informācija par darba laikiem ir pieejama interneta vietnē www.jarmarka.org.

Kas: Jarmarka

Kur, kad: Latvijas Mākslas akadēmijas aulā, Kalpaka bulvārī 13, 2. stāvā no 15. līdz 30. decembrim

Ieeja bez maksas 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja