Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nauda izšķērdēta, bet atbildīgo nav

Valsts kontrole savā revīzijā apstiprināja to, par ko sabiedrība runāja jau labu laiku, proti, Dienvidu tilts ir zelta vērtībā! Neskaidrība bija tikai par summu. Nu arī tā ir kliedēta – izšķērdēti 27 miljoni latu! Tagad loģiski būtu noskaidrot, kā tas varēja gadīties un,  kurš par to ir atbildīgs. Bet, izrādās,  tas nemaz nav tik vienkārši! Galvenais cilvēks Rīgas domē – pilsētas mērs Jānis Birks, izrādās, ir šokā! No sākuma domāju – laikam par šo izsaimniekošanas faktu.

  Taču pēc tam sapratu, ka tomēr nē. Tā arī nevar saprast,  vai Birka kungs ir šokā par nosaukto summu, vai par to, ka kāds vispār atļaujas ko tādu publiskot?  Un vecās politikas garā pilsētas galva mierīgi pasaka – es neko nezinu; neko nepārzinu; par visu  lai tiek skaidrībā Ģenerālprokuratūra. Tāds, lūk, mums Rīgas mērs!  Ja viņš šoku lieto kā medicīnisku terminu, tad ir bažas, vai līdz vēlēšanām izdzīvosim ar tik slimu mēru...

Rīgas domes priekšsēdētājs atbilstoši mūsu likumdošanai ir atbildīgs par izpildvaras darbību pilsētā. Tātad viņš ir galvenais atbildīgais par visu,  ko dara Rīgas ierēdņi.  Ja viņš tik tiešām būtu vīrs pareizajā vietā, tad taču pašam,  bez Valsts kontroles revīzijas, bija jāredz, kā tiek slēgti līgumi, kā plānots tērēt rīdzinieku nodokļu maksātāju naudu. Ja pat tas paslīdējis garām -  lai gan tam nav attaisnojama- tad taču ir jāseko rīcībai pēc pārkāpuma konstatēšanas! Taču nē!  Ir tikai izkliedziens – visiem vainīgajiem jāatrod taisnākais ceļš uz tiesībsargājošām institūcijām! Bet kuriem? Kā viņus sauc?  Ja nav neviens, tad jāiet pašam. Vismaz, lai palīdzētu vainīgos noskaidrot. Izbrīna arī tas, ka no vienas puses tiek slavēts Valsts kontroles revidentu veikums, bet tajā pašā laikā pārsūdzēts revīzijas akts...

Tāpat  tiek melots, ka it kā nav zinājis  par projekta dārdzību. Rīgas domes sēdē 2007. gada jūnijā deputāti gribēja noņemt no izskatīšanas šo jautājumu, jo tajā bija milzīgas summas, kas šķita nepamatotas. Taču Birka kunga vadītā koalīcija šo priekšlikumu noraidīja. Jaunā laika frakcijas deputāti balsoja pret Dienvidu tilta 2. kārtas būvniecību, jo, kā es toreiz norādīju debatēs,  izvēlētais finansēšanas modelis ir dārgs un pilsētai neizdevīgs. To pašu konstatējuši Valsts kontroles revidenti. Taču Birka kungs debatēs šo lēmumu aizstāvēja un aicināja atbalstīt. Tiešām šoks ir tik liels, ka atmiņas zudumi ir tik jūtami?

Vēl ir melots par lielo deputātu atbalstu. 31 balsoja par, 22  - neatbalstīja, diez cik pārliecinoši neizskatās. Protams, ja Birka kungam neliekas divtik vērti rubikiešu deputātu pogas spiedieni, ko kāds no Birka vadītās koalīcijas  taču bija noorganizējis... Un ja jau Birka kungam nav nekāda sakara ar Dienvidu tiltu, kā viņš to šodien  grib pasniegt, ko tad gozējās 17. novembra tilta atklāšanas pasākumā?

Ir kaitinoši sekot līdzi tam ar kādu konsekvenci tiek īstenota vecā politika,ka neviens ne par ko neatbild! To J.Birks ir apguvis perfekti. Cerams, ka vēlētāji šo viņa māku attiecīgi arī „novērtēs’’ vēlēšanās 6. jūnijā.

P.S. Par citu tēmu. Es saprotu, ka Raķetēm ir grūti pārorientēties no vienas orbītas citā. Un tomēr! Derētu iegaumēt, ka lidosta ‘’Rīga’’ atrodas Mārupes pagastā. Kā arī to, ka pašvaldības budžetā nenonāk sociālā nodokļa maksājumi. Es saprotu, ka Raķetei tie ir sīkumi, bet rīdziniekiem gan tas ir būtiski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja