Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Padomju impērijas mantojums franču fotogrāfa acīm

No 2. līdz 26. februārim Latvijas Fotogrāfijas muzeja abos stāvos būs apskatāma franču fotogrāfa Ērika Lusito darbu izstāde no sērijas Pēc dzelzs priekškara. Padomju impērijas mantojums.

Ēriks Lusito savu darbu sēriju veidojis, ceļojot uz bijušajām Padomju Savienības valstīm, tajā skaitā uz Latviju, kur dokumentējis sen pamestās Padomju armijas bāzes, to apkārtni un interjeru. Ē. Lusito projekts atklāj vietas, kas PSRS laikos vidusmēra cilvēkam nebija pieejamas un apskatāmas. Izstādi Pēc dzelzs priekškara. Padomju impērijas mantojums veido gan fotogrāfijas, kurās dokumentētas šīs vietas, gan arī armijas bāzēs atrastie plakāti, fotogrāfijas ar politiskajiem līderiem.

Franču fotogrāfs Ē. Lusito intervijā Fotokvartālam atklāj: „Tas bija aizraujošs skats, kas rosināja iztēli. Es sāku saprast Sarkanās armijas spēku un draudus, ko tā iemiesoja. Kad man izstāstīja par citām militārajām bāzēm, es nolēmu apbraukāt bijušās padomju teritorijas, meklējot PSRS ambīciju un varas paliekas.”

Ē. Lusito dzimis 1976. gadā Itālijā, pārcēlies uz dzīvi Francijā. Fotogrāfiju Ē. Lusito apguva pašmācības ceļā. Fotogrāfs guvis vairākus apbalvojumus fotogrāfijas mākslā, kā arī piedalījies vairākās grupu un personālizstādēs ASV, Francijā, Marokā, Vācijā un Lietuvā, kur 2011. gadā šis projekts tika iekļauts Kauņas fotofestivāla programmā.

Pēc dzelzs priekškara. Padomju impērijas mantojums ir ilgtermiņa projekts, kas atrodas uz robežas starp mākslas un dokumentālo fotogrāfiju.

Ē. Lusito izstāde Pēc dzelzs priekškara. Padomju impērijas mantojums tiks atklāta 2. februārī plkst. 17 Latvijas Fotogrāfijas muzejā Mārstaļu ielā 8. Tikšanās ar izstādes autoru muzejā notiks 3. februārī plkst. 18.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja