Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Kim? Laikmetīgās mākslas centra programmu direktoru iecelts Kaspars Groševs

Kim? Laikmetīgās mākslas centra programmas direktors turpmāk būs Kaspars Groševs, aģentūru LETA informēja mākslas centra pārstāve Megija Mīlberga.

Groševs ir pieredzējis eksperimentālās mākslas un skaņas mākslinieks, kurators un autors, kurš kopš 2014.gada ir Rīgā pirmās mākslinieku vadītās galerijas 427 līdzdibinātājs. Mākslinieks īstenojis virkni neatkarīgu projektu, piedalījies starptautiskās grupu un personālizstādēs, to skaitā galerijā Futura Prāgā, mākslas centrā Bozar Briselē, galerijā Shanaynay Parīzē, SIC mākslinieku telpā Helsinkos kā arī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Kim? Laikmetīgās mākslas centrā.

Jaunā programmas direktora izvēle sakrīt ar Kim? stratēģisko mērķi - starptautisko konkurētspēju, sacīja Mīlberga. Lai šo mērķi sasniegtu, Kim? arī turpmāk tieksies veicināt Latvijas laikmetīgās mākslas un starptautisko atpazīstamību, kā arī ik gadu turpinās organizēt vairākas latviešu mākslinieku izstādes ārvalstīs, kas šogad atbalsojas 58.Venēcijas mākslas biennālē. Tajā Kim? un Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs kopīgi organizē Daigas Grantiņas izstādi Saules Suns.

Tāpat tiks turpināta Kim? Rezidences balvas programma, sadarbība ar starptautiski atpazīstamiem kuratoriem un mākslas profesionāļiem, kā arī tiks īstenota izstāžu un pasākumu programma Latvijā ar starptautiski atpazīstamu mākslinieku un kuratoru dalību.

"Man ir liels gods stāties šajā amatā, jo lielā mērā esmu audzis līdz ar Kim? - gan kā mākslinieks, gan kurators un nekomerciālas galerijas veidotājs. Kopš pirmās izstādes Spīķeros cauri gadiem ar aizrautību esmu izdzīvojis Zanes Onckules un Valentīna Klimašauska veidoto programmu - neskaitāmas pasauli iešūpojošas izstādes, kas ļāvušas gan satikt māksliniekus, gan apjaust, ka māksla ir spēcīgs intelektuāls instruments, kas var paplašināt estētiskos apvāršņus, uzjundīt jaunas idejas, radīt jaunas pieredzes vai gluži vienkārši - nebrīdinot mainīt to, kā domāju par mākslu. Kim? ir viens no pamanāmākajiem laikmetīgās mākslas pieturpunktiem reģionā, tādēļ mana vīzija ir to redzēt kā vietu, kur dzimst globālais pulss, kur aizsākas starptautiski projekti, kur satiekas mākslas profesionāļi, kur Latvijas mākslinieki atsperas, lai lēktu pasaules okeānā, kur māksla dzīvo pāri robežām un laika zonām, aicinot jebkuru piedalīties sarunā," pauda jaunais Kim? vadītājs.

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs ir 2009.gadā dibināta mākslas institūcija. Centra programmas direktore un kuratore no 2010. līdz 2017.gadam bija Onckule, kuras vadībā izveidota izstāžu un publiskās programmas līdzšinējā struktūra, kā arī aizsākti starptautiski projekti. Kopš 2017.gada programmas direktora pienākumus pildīja Klimašausks, kura darbības laikā tika realizēta virkne vērienīgu izstāžu projektu programmas Latvijai 100 ietvaros, tostarp XIII Baltijas triennālei.

Nodrošinot Kim? stratēģiskās vīzijas īstenošanu, Onckule turpinās sadarbību ar Kim?, veicot kuratoriālā padomnieka pienākumus, kā arī 2019.gada programmā īstenojot starptautiskus izstāžu projektus Hesela mākslas muzejā Ņujorkā, Telavivas Laikmetīgās mākslas centrā un citviet.

Top komentāri

Kim Ir Sen
K
Kims Ir Sens reiz teica ka nodevējs ir sliktāks par suni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja