Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Potenciālais pašnāvnieks Kalvītis

Politiķa bieds ir paša neapdomīgie izteikumi. Politiķim pašam nevietā izteikts vārds var maksāt ne tikai amatu, bet arī visu politisko karjeru. Šīs profesijas pārstāvjiem ir jāizvairās teikt to, kas varētu nepatikt ļoti daudziem cilvēkiem un visvairāk viņa paša potenciālajiem vēlētājiem. Aigars Kalvītim laikam paša sarunātās muļķības nav nekāds bieds. Kā premjers Kalvītis jau vairākas reizes ir „nogāzis pamatīgus podus,” piemēram, ar drošības likumiem, bet šīs kļūdas viņam gan amatu nav prasījušas. Tomēr pēdējais muļķīgais izteikums Kalvītim var būt liktenīgs.

Trešdien premjers paziņoja par nepieciešamību samazināt slimības pabalstus no 80% no algas apjoma uz 60%, lai cīnītos pret negodīgajiem slimības lapu izmantotājiem, kuri rada lielus zaudējumus valstij un uzņēmējiem. Premjera vēlmi apkarot tos, kuri nepamatoti izmanto slimības lapas, var tikai uzlielīt, bet veids kā premjerministrs vēlas to darīt apdraud sociālo stabilitāti un iedzīvotāju veselību. Premjers neapdomīgi ir gatavs sodīt tos, kuri patiešām slimo. Ja sociālās garantijas slimības laikā tiktu samazinātas, tas varētu apdraudēt daudzu mājsaimniecību sociālo stabilitāti, jo slimības laikā, bankas nedod kredītbrīvdienas, namīpašnieks neatlaiž īri un maksu par apkuri.

Aigars Kalvītis vēlas iet visvienkāršāko ceļu, lai izdarītu labu darbu, ietaupītu naudu gan uzņēmējiem, gan valstij. Šis vienkāršākais ceļš ir nepārdomāts un bīstams. Pirmkārt, jau šādas domas minēšana ir tīri pašnāvniecisks akts valdības vadītājam, kura popularitāte jau ir brīvajā kritienā un kuru publiskos pasākumos izsvilpj. Otrkārt, sociāli bezatbildīgi soļi no valdības puses tikai un vienīgi palielinās izceļotāju skaitu un līdz ar to darbaspēka deficītu Latvijā.

Kalvītis turpinot līdzīgā stilā sāks līdzināties savam favorītam, prezidentam Valdim Zatleram, kurš sava pieredzes trūkuma dēļ pēdējā mēneša laikā ir sarunājis daudz dīvainu lietu. Kalvītis atšķirībā no prezidenta var „savārīt” daudz nopietnākas „ziepes”, kuras skars ne tikai kāda indivīda intelektuālo pērļu apjūsmotājus, bet gan visus strādājošos, kuriem gadīsies sasirgt un viņu radiniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja