Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Salīdzinājums speciālisti-politikāņi un OI, milzīgs paldies Dzintaram Jaundžeikaram!!!

Labrīt, lasītāji!

Šorīt salīdzinājumam piedāvāsim piemērus par to, ko saka cilvēki, kuriem ir smadzenes galvā un kuri zina, par ko runā ... un politikāņi:

Speciālisti: Rīgas kanālā nepārprotami drošāk ir kuģot pret straumi.

Politikānis (Rīgas domes deputāts): Nē, vajag kuģot pa straumi, jo tad ļaudis sāks pie nesmukā Centrāltirgus un tad pakāpeniski varēs baudīt daudz smukāko Operu un Bastejkalnu un visu pārējo.

Atliek tikai pašūpot galvu, un jāpiekrīt šodien kolēģa Askolda Rodina rakstītajam, ka Domes rīcība šajā gadījumā ir tik nesaprotama (tajā skaitā pieņemot noteikumus, kuri ignorē Ministru kabineta noteikumus un šķiet domāti, lai aizliegtu viena konkrēta uzņēmēja darbu kanālā), ka jādomā par kaut kādu korupciju. Rīgas mērs jau ir paguvis paziņot, ka dīvanie noteikumi acīmredzot būs jāgroza. Tāpat kā pērn valdošie piepeši nolēma, ka dikti, dikti, dikti vajadzīgie drošības likumu grozījumi laikam tomēr nav vajadzīgi. Jēziņ!

Speciālists (Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš, intervēts laikrakstā Diena š.g. 25. martā, atbildot uz jautājumu "Vai jums citu valstu drošības dienesti konkrēti pateica, ka šie [drošības likumu] grozījumi patiešām varētu Latviju izslēgt no NATO informācijas aprites?"): Jā.

Politikānis (Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, intervēts laikrakstā Latvijas Avīze, š.g. 13 maijā): "Nekad NATO un Amerika nav aplūkojusi Latviju kā apdraudējumu NATO drošības interesēm."

Jā, "Tautas" partijas ļaudīm ir raksturīgi runāt par lietām, kuras viņi vai nu nevar zināt vai par kurām viņi arī gvelž (Kučinskis par spiegu, Bērziņš par visu ko pēc kārtas, tagad Riekstiņš par toreizējo konfliktu). Bet te atkal ir redzama plaisa starp to, ko zina speciālisti un to, ko domā politikāņi. Var jau saprast "Tautas" partijas vēlmi reabilitēt stabilitātes garanta un hokejista Kalvīša graujoši destruktīvo darbu valsts vadībā, bet Jēziņ vēlreiz!

***

Un vēl -- oi, milzonīgi liels paldies Dzintaram Jaundžeikaram par patiesi labas un jaukas idejas prezentēšanu! Vakar viņa vadītā Nacionālā drošības komisija nopratināja Latvijas televīzijas ģenerāldirektoru Edgaru Kotu tāpēc, tā ziņo Diena, ka "LTV ietekmē sabiedrības noskaņojumu, savukārt no tā esot atkarīga valsts drošība." Vau, cik vareni! Nu, tā Dzintar! Tūlīt izsauciet uz komisiju Centrāltirgus direktoru. Manu noskaņojumu, un ne tikai manu, ietekmē tas, ka tur reizēm ir netīra ietve un pārāk daudz tur runā kaimiņvalsts valodā! Kā nākamo izsauciet Tramvaju un trolejbusu tresta vadītāju! Pilnīgi noteikti manu, un ne tikai manu noskaņojumu ietekmē tas, ka trolejbuss ne vienmēr ierodas pieturā tad, kad paredzēts! Un pēc tam noteikti vajag nopratināt kādu, kas brauc ar motorciklu, kurš ir ļoti, ļoti skaļš, jo oi, kā tas ietekmē manu, un ne tikai manu noskaņojumu! Dzintar! Jūsu komisija var strādāt katru dienu no rīta līdz pat vakaram, jo sabiedrības noskaņojumu ietkemē vai dieniņ, cik ļoti daudz kas!

Bet, ja nopietni. Vai patiešām politikāņi nevarētu beigt mūžīgo gaudu dziesmu par to, ka Latvijas televīzijas "Panorāmā" nav sižeta par to, ka ir piedzimis teļš? ("Labvakar. Šovakar Panorāmā. Ir piedzimis teļš. Skatieties mūs tālāk.") Vai tiešām Dzintars Jaundžeikars nesaprot, ka "Panorāma" par Valsts prezidenta ciemošanos Limbažos neziņoja tāpēc, ka varbūt Valsts prezidents Limbažos neko īpaši interesantu nedarīja, un te nav Krievija, kur sabiedriskā televīzija veido piecu minūšu sižetu katru reizi, kad prezidents nošķaudās? Jēziņ pēdējo reizi.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja