Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tēlnieka Aigara Bikšes skulptūra Lauvene piedalīsies festivālā Sculptura #2 Briselē

Festivālā Sculptura #2 Briselē tiks izstādīta Aigara Bikšes teju trīs metrus augstā koka skulptūra Lauvene. Festivāls, kas norisināsies no 2024.gada 19.janvāra līdz 10.martam, solās būt laikmetīgās tēlniecības svētki, pulcējot 38 māksliniekus no vairāk nekā 20 valstīm.

Aigars Bikše, kas pazīstams ar savām interaktīvajām skulptūrām un instalācijām publiskajās telpās, nereti ietver tajās vēsturiskas, kultūrspecifiskas un politiskas atsauces. Skulptūra Lauvene ir radīta izstādei galerijā Daugava, kuratore Anda Treija. Skulptūra ataino lauveni, kura izliekusies dramatiskā kustībā virs būvgružu kaudzes. Lauvene uzsver sievišķā spēka nozīmību, atzīšanu un novērtēšanu mūsdienu sabiedrībā. Lauvas heraldiskais tēls ir redzams Rīgas ģērbonī. Dzeltenā lauvene virs drupu kaudzes simbolizē kādas sistēmas beigas un spriedzi, ko rada pārmaiņas un jaunas, uz līdztiesību balstītas, sabiedrības veidošanās. Lauvenes tēls rosina domāt par pārmaiņām domāšanā un jauniem kolektīvās atmiņas tulkojumiem.

Festivāls Sculptura #2 veicina daudzveidīgas tēlniecības izpausmes, tā mērķis ir rosināt dialogu, provocēt pārdomas un godināt laikmetīgās tēlniecības sasniegumus. Aigars Bikše par dalību Sculptura #2: "Esmu pagodināts piedalīties šajā festivālā un esmu priecīgs izstādīt Lauveni mākslas cienītājiem Briselē. Šī skulptūra atspoguļo sievišķo spēku un izturību, un es ceru, ka tā rezonēs ar skatītājiem. Tāpat šobrīd Ukrainas kara kontekstā dzeltenā lauvene virs drupu kaudzes iekļūst jaunā interpretācijas telpā."

Sculptura #2 ir ikgadējs laikmetīgās tēlniecības festivāls, kas pulcē māksliniekus, kolekcionārus un mākslas entuziastus no visas Eiropas. Festivāla mērķis ir demonstrēt laikmetīgās tēlniecības izpausmju daudzveidību, veicināt māksliniecisko dialogu un radīt platformu ideju apmaiņai lokālā un starpratutiskā mērogā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja