Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

TP vajadzētu vērtēt arī Jakāna atbilstību. Par padoto pārkāpumiem VID

Sestdien Tautas partija izplatīja paziņojumu, kurā „TP uzskata par būtisku īstenot visus likumos paredzētos pasākumus precīzas izmeklēšanas nodrošināšanai par izdarītajiem noziegumiem un trūkumiem tiesībsargājošo iestāžu vadībā”. Ar šo visu,  protams, domājot KNAB. Ne TP drauga Jakāna vadīto VID.

Būtu tikai godīgi, ja  paraugiestādē, par kādu sevi uzskata arī Valsts ieņēmumu dienests (VID), vadītājs atbildētu par savu padoto pastrādāto tāpat kā to prasa no Loskutova. Citēšu tikai dažas publikācijas, kuras atradu, arhīvu meklētājos ievadot atslēgvārdus „VID un nelikumības”.

Rīga, 11.febr. KNAB pagājušajā nedēļā veicis kratīšanu bijušā VID ģenerāldirektora Andreja Sončika firmas "Cita līnija" birojā, iepriekš ziņoja TV3 raidījums. KNAB esot uz pēdām, iespējams, senam noziedzīgam grupējumam, kura saites atduras VID. Ar kukuli rokā noķerti divi starpnieki - no amata atstādinātais VID Maksājumu piedziņas daļas priekšnieks Cers un advokāts J. Daukulis.

Televīzija vēstīja, ka Cers solījis palīdzēt kādai uzņēmējai nokārtot viņai veikto nodokļu uzrēķinu 130 000 latu apmērā, nokārtojot lēmuma pārsūdzību līdz pēdējai instancei - VID ģenerāldirektoram. Par pakalpojumu tika prasīti 10% no uzrēķinātās summas - 22 000 latu.

Raidījums norādīja, ka firmā "Cita līnija" pusotru gadu īpašnieks bijis pašreizējais VID ģenerāldirektors Jakāns. Kļūstot par valsts galveno nodokļu iekasētāju, Jakāns daļas pārdeva V.Vanagam, kurš, pēc mediju ziņām, ir strādājis VID Lēmumu pārsūdzēšanas daļā.

Rīga, 28.apr. Apjomīgajā naftas kontrabandas krimināllietā Rīgas apgabaltiesā nopratināts apsūdzētais SIA "Magvejs" direktors V.Vasiļjevs, kurš pastāstīja, ka viņa un pārējo nelikumīgās darbības par samaksu "piesegušas" dažāda ranga VID amatpersonas.

Pēc Vasiļjeva teiktā, amatpersonas saņēmušas aptuveni piecus santīmus par katra nelegāli ievestās naftas litra "piesegšanu". Precīzus VID amatpersonu vārdus, kuras nelegālajā biznesā sadarbojušās ar uzņēmējiem, Vasiļjevs nenosauca, norādot, ka vairākiem piešķirtas iesaukas. Atbildot uz jautājumu, kāda bija Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vaškeviča iesauka, Vasiļjevs sacīja, ka viņš saukts par Futbolu.

Minētās epizodes prasa rūpīgu pārbaudi VID iekšienē un finanšu ministrs droši vien ir tas, kuram aktīvi vajadzētu par šo pārbaudi iestāties. Bet, pieņemsim, šajās lietās pagaidām nekas nav pierādīts. Pierādīts ir kādā citā lietā. Un valsts, visticamāk, maksās kompensāciju par prettiesisku VID darbību. To atzinusi tiesa.

Rīgas apgabaltiesa pērnā gada 9.februārī piedzina 100 243 latus no valsts VID un Finanšu ministrijas personā par  Ilzes Jaunalksnes telefona sarunu noklausīšanos. Tiesa atzina par prettiesisku FM un VID rīcību, nepildot tiesību normās noteiktās prasības, tā aizskarot Jaunalksnes tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

VID  iesniedzis apelācijas sūdzību. Apelācijas sūdzību iesniedza arī Jaunalksne. Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta septembrī plāno izskatīt prasību pret valsti par radīto aizskārumu un 300 000 latu kompensācijas piedziņu. Iespējams, valstij var nākties zaudēt gandrīz trešdaļu miljona…

Būtu taču tikai godīgi, ja TP aktīvi censtos noskaidrot visu patiesību ne tikai par KNAB, bet arī par to, kas patiesībā notiek VID. Tas saskanētu ar viņu pašu sestdien izplatīto paziņojumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja