Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Un trešdienai -- politikāņu nepolitiskums un vēlreiz par satiksmi

Labdien, V-Dienas lasītāji! Šodien presē lasāmas divas ziņas, kuras liecina, ka atsevišķi Latvijas politikāņi nemaz nav tik ļoti piesieti savai politiskajai partijai, kā citādi varētu likties. Tiesa, tas droši vien ir māns vai pašapmāns.

Atkarīgā Rīta Avīze ziņojusi, ka problēmas ar Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" apvienošanos radušās Eiroparlamenta deputātam Georgam Andrejevam. Viņš, kā zināms, ievēlēts no tobrīd reanimācijā esošā "Ceļa", un vairākkārt viņš teicis, ka nācies grūti kolēģiem Eiropā izskaidrot savas partijas attiecības ar Ainara Šlesera biznesa projektu LPP. Kā nekā, tik prasta homofobija, kāda ir raksturīga atsevišķiem LPP censoņiem, Eiropā jau sen vairs nav pieņemama, jo tā ir sētas bomža līmeņa "filozofija". Varu iedomāties, ka G. Andrejevam, kurš ir gudrs un erudīts cilvēks, var būt pietiekami grūti eiropiešiem paskaidrot, piemēram, kā tāds tips, kā Jānis Šmits, ir nokļuvis Saeimas Cilvēktiesību komisijas vadītāja postenī. Bet lūk, pats A. Šlesers apgalvo, ka situācija nemaz neesot traģiska, turklāt 2009. gadā būs jaunas EP vēlēšanas, un tad mums visiem vajadzēšot ievēlēt pašus labākos cilvēkus, un partejiskā piederība būšot otrā plāna jautājums.

Nu ja. Un pūcei aste aizvakar uzziedēja. Būtu jau jauki, ja visa veida vēlēšanās politikāņi piedāvātu sevi kā individus, nevis partijas pakalpiņus, lai varam izvēlēties pašus talantīgākos un gudrākos, bet nav ne mazākā iemesla domāt, ka Šlesers tiešām tic tam, ko ir gvelzis. Ko tad -- atteiksies no Stendzenieka pakalpojumiem? Aģitēs par labu, teiksim tēvzemiešiem, kuri uz Briseli ir nosūtījuši patiešām profesionālu komandu? Zirgs zviedz.

Savukārt tie paši tēvzemieši paziņojuši, ka viņi aktīvi atbalstīs ar novadu reformu neapmierināto pašvaldību tiesības atteikties no procesa, kāds paredzēts nesen izplatītajā novadu reformu plānā. TB/LNNK pārstāvis nācis ar šādu svētulīgu paziņojumu: "Tas nekas, ka daudzām no [šīm pašvaldībām] vadītāji vai deputāti nav mūsu partijas biedri. Jāskatās taču nevis uz partiju piederību, bet gan uz situāciju Latvijā kopumā." Būtu ļoti jauki, ja tēvzemieši par šo filozofiju pārliecinātu kolēģus korporatīvajā kliķē, kura saucas Latvijas valdība, jo citkārt valdošie ir visnotaļ skaidri pateikuši, ka pie naudas tiks savējie, un pārējie var iet ... nu, nelietošu attiecīgo rupjību. Cita lieta, ka Dieviņ, tētiņ, cik ilgi politikāņi turpinās muļļāties ap šo administratīvi teritoriālās reformas jautājumu? Tēvzemieši sakās domājam nevien par ekonomiskām vajadzībām, bet arī par "kultūrvēsturiskām un etnogrāfiskām tradīcijām". Tas ir atkal jauns elements līdz bezjēdzībai novalkātam procesam. Kā kādreiz dziedāja Čikāgas Piecīši, "ar bizītēm un pastalām pie vīra grūti tikt". Līdzīgi, bez ekonomiskiem apsvērumiem pie bagātības grūti tikt. Citādi varbūt sanāks tā, kā Cesvainē, kur vispirms uzcēla jaunu skolu un tikai tad sāka domāt, kur ņemt naudu. Arī tas ir visnotaļ dīvains process, lai neteiktu krietni skarbāk.

***

Un pēdīgi, vakar kārtējo reizi televīzijā bija redzams raidījums "Skats no malas". Lasītāji zinās, ka tajā piedalos es kopā ar trim žurnālistiem. Vakar -- tikai ar diviem. Anita Daukšte no Cēsu ielas izbrauca pirms pulksten 18.00. Pulksten 18.35 viņa man zvanīja un teica, ka ir nekustīgā korķī. Pulksten 18.55 viņa ziņoja, ka laikā kopš 18.35, viņa Brīvības ielā ir tikusi no bingo zāles, kura ir pie Dzirnavu ielas, līdz Brīvības piemineklim. Pulksten 19.40, kad raidījums jau sen bija beidzies, viņa zvanīja teikt, ka tikai tajā brīdī pa Salu tiltu brauca garām Latvijas Televīzijai.

Šī ir situācija, kura ir nonākusi līdz absolūtākam absurdam. Par iemesliem, kuru dēļ rodas korķi, ir runāts līdz apnicībai, vien attiecīgie dienesti šķiet neko neredzam, nedzirdam un nesaprotam. Rīgas Domes Satiksmes komitejas priekšsēdētājs ir Andrejs Požarnovs. Komitejas loceķli ir Jānis Zaržeckis, Juris Zvirbulis, Jānis Dinevičs, Deniss Gorba, Ivans Ivanovs, Modris Jaunups, Mihails Kameņeckis, Edmunds Krastiņš, Olafs Pulks un Sergejs Žuravļovs. Pēdējais šodien kādā laikrakstā publicēja patosa pilnu vēstuli par to, kāpēc trūcīgajā Latvijā nedrīkst būvēt dārgu koncertzāli. Pārfrazējot Iekšlietu ministru Godmani -- par kādu trūcīgumu mēs te runājam? Paskatieties, Žuravļova kungs, uz mašīnām, kādas brauc pa ielu. Un varbūt pievērsieties saviem tiešajiem pienākumiem. Sākot ar jautājumu, kāpēc joprojām tik bieži idiotiski šoferi sēž ielas krustojumā un netiek sodīti. Ielas valodā izsakoties -- stulbums kaut kāds. Un tas attiecas uz visiem 11 minētajiem deputātiņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja