Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Uz redzēšanos pēc kāda brītiņa!

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Pēc pāris stundām kravāšu somu mašīnā un došos uz lidostu. Trīspadsmit stundas pēc pacelšanās no Rīgas es nolaidīšos savā dzimtajā pilsētā Čikāgā. Man joprojām tas liekas kā brīnums, ka tik ātri var pārcelties no vienas pasaules malas uz otru. Čikāgā mani gaida trīs māsas un trīs svaiņi, viņi kopumā sarūpējuši piecus bērnus, tajā skaitā Andrejs piedzima tikai pirms mēneša, viņu redzēšu pirmo reizi.

Labi atpūtīšos, vienu dienu pavadīšu 3x3 nometnē Mičigānas štatā, kur diskutēsim par Latvijas politiku. Centīšos nebūt pārāk cinisks, bet nezinu, vai izdosies. Varbūt kaut ko uzrakstīšu arī V-Dienai, bet nezinu -- kā nekā man tas būs atvaļinājums, turklāt šķiet, ka māsai, pie kuras es dzīvošu, uz datora nav latviešu burtu. Redzēsim.

Tikmēr vēl vērts konstatēt turpinājumu tam, par ko es rakstīju vakar, proti -- svētulīgo politikāņu masīvo liekulību. Šodien Dienā ir materiāls par Saeimas deputātu Šmitu un viņa pārdomām par bērnu audzināšanu, tostarp citējot arī Zālamana grāmatu no Bībeles, kurā ir teikts, ka labi vecāki savus bērnus per. Tas, lūk, esot Dievas vārds. Citur Bībelē ir arī teikts, ka bērnus var pārdot verdzībā, tas ir Mozus 2. grāmatas 21. nodaļā. Protams, nesaku, ka tā vajag, un nesaku arī, ka bērni būtu dauzāmi ar siksnu vai matu birsti, vien kārtējo reizi nākas norādīt uz selektīvo veidu, kādā šāda veida dabas bērni izmanto savu ticību. Kas man der, tas ir Dieva neapstrīdamais vārds. Kas man neder, to es varu ignorēt. Vai, kā rakstīju vakar, pret seksuālām minoritātēm varu cīnīties un būt pārliecināts, ka Dievs mani atbalsta, bet savus daudzos kolēģus, kuri ir šķīrušies, precējušies no jauna vai vienkārši savu dzīves biedru prasti krāpj -- jo nepārprotami ir arī tādi -- es ignorēšu, lai arī Bībelē par to ir ļoti daudz aizrādījumu. To pašu var teikt arī, piemēram, par vienu no 10 baušļiem: Tev nebūs zagt.

Otrs, kas šodien krīt acīs ir valdošās kliķes vēlme izrēķināties ar tiem, kuri tomēr ar tās monolīto pašpārliecinātību nav gluži mierā. Tēvzemieši, lūk, grasoties sodīt Eiropas Parlamenta deputātu Ģirtu Kristovski par viedokli, kādu viņš paudis par valdošās bandas grozījumiem drošības likumos un par referendumu, kurš no tiem izrietēja. Vēl pirms tam viņi sodīja Annu Seili, kura bija viena no tikai divām valdošās koalīcijas deputātēm, kurai tomēr nebija pieņemama nodokļu nemaksātāja ievēlēšana valsts augstākajā amatā. Partijas disciplīna mūsu valstī ir kļuvusi par aizbildinājumu visādām šmucēm, un nezinu, par ko ir lielāks kauns -- tiem deputātiem, kuri smadzenes noliek uz plaukta un paklausīgi spaida balsošanas podziņas tā, kā priekšniecība liek, vai tiem, kuri cenšas sasiet rokas kolēģiem, kuriem smadzenes joprojām ir starp ausīm.

Vēlu visiem lasītājiem jaukas nākamās pāris nedēļas! Uz tikšanos augusta otrā pusē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja