Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valgas muzejā atklās mākslinieces Maritas Mihklepas un mūziķa Edgara Rubeņa izstādi Walk

17. februārī Valgas muzejā Igaunijā tiks atklāta igauņu mākslinieces Maritas Mihklepas un latviešu mūziķa Edgara Rubeņa kopīgi veidotā izstāde Walk, pavēstīja iztādes rīkotāji.

Izstādē būs apskatāmi audiovizuāli, fotogrāfiju un mini–skulpturāli darbi.

Izstādes veidošana aizsākās 2017. gada vasarā, kad, veicot radošo rezidenci Valgas un Valkas pilsētās, Mihklepa un Rubenis strādāja ar tur sastopamo Latvijas–Igaunijas robežu.

Walk ietvaros apskatāmi darbi izriet no performatīvas intervences, kuru abi dalībnieki veica 2017.gada 14. augustā. Performance sastāvēja no sešu stundu pārgājiena pa robežu, kura ietvaros robežlīnija tika interpretēta līdzīgi muzikālai notācijai – tā pildīja pārgājienu strukturējošu funkciju, nosakot dalībnieku iekļaušanos apkārtējā vidē. Līdztekus iešanai, performances gaitā tika veikta arī robežstabu spēlēšana – to skaniska aktivizēšana perkusīvu instrumentu pielietojumā.

Izstādei izvēlētais nosaukums – Walk – pilda savdabīgu norādi uz “laikiem caurplūstošu dzīves un esības klātbūtni” apvidū, ko aptver abas pilsētas. Valgas un Valkas agrīnais, vāciešu dotais nosaukums Walk kalpo kā šo norādi uzturošs atsvara punkts “vēstures otrā galā”. Tā pat nosaukumā ir ietverta atsauce uz iešanu – šīs performances neatņemamu sastāvdaļu un pirmatnēju aktu, kas sniedz piekļuvi nepastarpinātai būšanai ainavā.

Marita Mihklepa (Marit Mihklepp) ir igauņu māksliniece, kas šobrīd dzīvo un strādā Nīderlandē. Savā praksē viņa pēta cilvēku attiecības ar citiem apkārtējās vides iemītniekiem – mikroorganismiem, krēsliem, akmeņiem, valstu robežām. Kopš studiju beigšanas starpdisciplinārajā ArtScience programā Hāgā, viņa veido apmeklētāju ķermeņus un iztēli kustinošus darbus, izmantojot sadzīviski pierastus priekšmetus un instrukcijas.

Edgars Rubenis ir latviešu komponists. Spēlē ģitāru grupā Mona de Bo un solo praksē sniedz abstrahētus elektroniskās mūzikas koncertus. Raksta mūziku filmām, teātra un dejas izrādēm, un fotogrāfē. Pašreiz studē Sonoloģijas Instutūta maģistrantūrā, Hāgā, Nīderlandē.

Izstāde Walk būs apskatāma Valgas muzejā līdz 10. martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja