Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Baltijas muzikālo sezonu fonds izveidojis māksliniecisko padomi

Baltijas muzikālo sezonu fonds izveidojis festivāla māksliniecisko padomi, kuras sastāvā iekļauti pasaulslaveni klasiskās mūzikas pārstāvji: Maskavas Lielā teātra Jauno dziedātāju studijas vadītājs Dmitrijs Vdovins, dziedātāja Elīna Garanča, čellists Miša Maiskis, diriģents Karels Marks Šišons, Verbjē klasiskās mūzikas festivāla vadītājs Martins Engstroms, kā arī diriģents Mariss Jansons, informēja fonda pārstāvji.

"Lēmums par mākslinieciskās padomes izveidi, kuras sastāvā ietilpst šādas izcilas personības, ļaus Baltijas muzikālajām sezonām ierindoties vienā līmenī ar pasaules galvenajiem klasiskās mūzikas festivāliem. Vairums liela mēroga projektu veido koncertu programmas, balstoties uz autoritāru struktūru, kuru veido mākslu pārzinoši cilvēki," - paziņoja fonda Baltijas muzikālās sezonas Aizbildniecības padomes loceklis Aleksandrs Gafins.

Padomes galvenais uzdevums būs projekta radošās darbības koordinēšana, kā arī dalība pasākumu programmas veidošanā. "Pie tam, Padomes locekļi varēs palīdzēt popularizēt Baltijas muzikālās sezonas arī pasaules mēroga profesionālajā vidē." piebilda Gafins. “Tas mums ir īpaši svarīgi, jo mūsu misija ir veidot un attīstīt Latviju kā starptautisko kultūras centru". Balstoties uz Gafina sacīto, Padomes locekļu izvēle nav nejauša: "Mēs centāmies izvēlēties tos cilvēkus, kuri ir saistīti ar Latviju. Latvija ir plaši pazīstama pateicoties tās mūzikas un kultūras tradīcijām."

Jūrmalas vasaras koncertprogramma jau ir publiskota. To atklās ar jaunu koncertu formātu - 16. jūnijā Dzintaru koncertzālē uzstāsies kulta aktieris un režisors Džons Malkovičs. Danubia Orchestra Obuda un izcilās pianistes Anastasijas Terenkovas izpildītās Alfrēda Šnitkes mūzikas pavadījumā tiks nolasīta nodaļa Ziņojums par aklajiem no argentīniešu rakstnieka Ernesto Sabato romāna Par varoņiem un kapiem (ar subtitriem latviešu un krievu valodā).

20. jūnijā, ar Fonda atbalstu, notiks plašu atzinību guvušā orķestra Vīnes filharmoniķi un operas dīvas Elīnas Garančas koncerts.

Jau 4. jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps viens no emocionāli ekspresīvākajiem pianistiem Deniss Macujevs, kurš uzstāsies maestro Aleksandra Sladkovska vadītā simfoniskā orķestra pavadījumā.

12. jūlijā Baltijas muzikālo sezonu mākslinieciskās padomes loceklis, Rīgā dzimušais izcilais čellists Miša Maiskis prezentēs savu jubilejas koncertu, kas tapis par godu mūziķa 70. dzimšanas dienai. Jūrmalā viņš uzstāsies kopā ar kamerorķestri Maskavas Virtuozi.

8. augustā vasaras koncertu ciklu turpinās Londonas Karaliskās Koventgārdena operas muzikālais vadītājs, neskaitāmu prestižu apbalvojumu ieguvējs, sers Antonio Papāno, kurš uz skatuves kāps kopā ar Svētās Cecīlijas Nacionālās akadēmijas orķestri.

27. augustā koncertprogrammu noslēgs pasaules operas zvaigzne, slavenais tenors Huans Djego Floress.

"Papildus Jūrmalā notiekošajiem koncertiem, mēs gatavojamies šīs vasaras galvenajam notikumam - Latvijas simtgadei veltītam grandiozam nakts koncertam, kas 14. jūlijā notiks Rundāles pilī. Ielūgtās VIP personas un vairāk nekā trīs tūkstoši skatītāju no dažādām valstīm varēs izbaudīt šo pasaules zvaigžņu koncertu brīvā dabā. Koncertā tiks izpildīta dažādu laikmetu mūzika" sacīja Gafins.

Biļetes uz Fonda rīkotajiem koncertiem ir iespējams iegādāties Biļešu paradīze tirdzniecības vietās. 

 

 

Top komentāri

Tur
T
salijktas pārāk dažāda kalibra personas. Šišons, manuprāt,nav cienīgs Jansona kurpes spodrināt, Garanča pielikta skata pēc, viņai nav laika ar to nodarboties, pārējie nav vērā ņemami:)))
Ņikitins
Ņ
Vai drīzāk te nesmaržo pēc vasaras Jūrmalā, kas pilna ar biznesmeņiem un miljonāriem - klausītājiem no... Krievijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja