Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piena svētkos jaunatskaņojumu piedzīvos muzikāla programma ImKa. Shipsea. Nepāriet

Rīgas svētku ietvaros – 19. un 20. augustā kafejnīcas Piens un K.K. fon Stricka villas apkārtnē, notiks ikgadējais pilsētas festivāls Piena svētki, kuru tematika šogad būs Far from Space (Tālu no kosmosa), savukārt muzikālajā programmā izskanēs Imanta Kalniņa dziesmas Shipsea versijās, informēja pasākuma pārstāve Guna Zučika.

20. augusta vakarā īpašu jaunatskaņojumu piedzīvos dziesmu kopa ImKa. Shipsea. Nepāriet - tā ir Imanta Kalniņa mūzikā balstīta programma, kuras radīšanai Jānis Šipkēvics izveidojis 12 mākslinieku ansambli Nepāriet. Koncerta programmas pamats balstīts 1997. gadā tapušajā Ainara Mielava un Imanta Kalniņa kopdarbā Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet, tas iecerēts kā atskats uz šī albuma virsotnēm, izceļot neparastās saturiskās vēsmas, kuras 21. gadsmitā ieguvušas jaunu nozīmi. “Šajos 20 gados ir radies jauns cilvēks, izaudzis jauns latvietis, kurš nemainīgi izjūt telepātisku saikni ar Kalniņa skaņām. Es esmu ļoti gandarīts, ka šajā koncertā varu kolektīvi pieslēgties šai varenajai mūzikas dzīslai, kurā ar baudu un atbildību šobrīd ieplūstam,” saka Jānis Šipkēvics.

Līdzās Šipkēvicam īpaši sapulcināto ansambli veidos Alise Joste, Evija Vēbere, Iļja Lagutenko, Ksenija Zaķe, Lenarts Heindelss, Lorete Medne, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš, Rūdolfs Dankfelds, Vladislavs Nastavševs un Zelma Jēgere.

Muzikālo Piena svētku programmu veidos arī grupas 100 baltas dvēseles, Ezeri, hiphopa mākslinieks ansis un Jānis Ozoliņš ar programmu Filips Glāss. Etīdes klavierēm.

Līdzās mūzikai festivālā būs skatāmas arī vairākas teātra izrādes – Kaka un pavasaris (rež. Jānis Znotiņš), Bruņinieks, kuram sāpēja zobi (rež. Edgars Kaufelds (LLT)) un Zvērīga mīla (rež. Mārcis Lācis (DDT)). Skatītājiem būs iespēja vērot arī divas laikmetīgā cirka trupas – Cink Cink Cirk (Čehija/Dānija/Nīderlande) un Galapiat Cirque/BOI (Francija).

"Iedvesmojoties no Solaris, piena ceļa fenomena, mēness apogeja, Stenlija Kubrika un bezgalības, šī gada Piena svētki ir mūsu interpretācija par visumu – kā mēs varam tikai iztēloties to, kas ir tik tālu no mums un ko nekad līdz galam nesapratīsim. Far from space,” gaidāmā pasākuma noskaņu ieskicē festivāla rīkotāji.

Teritorijas vizuālo tēlu un scenogrāfiju šogad veidos mākslinieks Atis Jākobsons.

Ieeja Piena svētkos būs bez maksas, gaidīti visa vecuma apmeklētāji. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja