Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgas modes izdod jaunu dziesmu un izziņo koncertu Palladium Rīga

Grupa Rīgas modes laiž klajā singlu Otrā plāna aktrise no topošā albuma un izsludina savu līdz šim lielāko uzstāšanos koncertzālē Palladium Rīga, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī

Otrā plāna aktrise ir priekšvēstnesis grupas topošajam albumam, kas iznāks nākamā gada pirmajā pusē. Jaunā dziesma seko iepriekš publiskotajiem singliem Kalifornija un Mīla uz mūžu, kas arī definē gaidāmā albuma skanējumu.

"Šī dziesma ir dzīvojusi mūsu prātos aptuveni desmit gadus. Pirmo demo ierakstījām vēl laikā, kad strādājām pie debijas albuma Fantastiski, taču tobrīd atradāmies pavisam citā frekvencē un vienkārši nebijām tai gatavi. Savā ziņā Otrā plāna aktrise ir atlīdzība visiem tiem, kuri ar mums ir bijuši kopā šo laiku. Iespējams, kāds šo "springstīnisko" ģitāras motīvu ir dzirdējis, kad uzskaņojamies pirms koncertiem, tāpēc mums ir prieks beidzot parādīt, kas slēpjas aiz tā," norāda grupas dalībnieki.

Kopā ar albumu Rīgas modes izziņo uzstāšanos koncertzālē Palladium, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī. Tas būs līdz šim lielākais grupas solokoncerts. Biļetes pārdošanā no šodienas Biļešu servisa kasēs un interneta vietnē. 

“Mēs esam sākuši no pašas apakšas - spēlējuši pagrabos un bāros par alus kuponiem, kā arī atdevuši katrs savus pēdējos iekrājumus, lai varētu ierakstīties un izdot plates. Jā, mēs romantizējam mūziku un dzīvi kopumā, taču mēs vienkārši tādi esam. Rīgas modes ceļš līdz Palladium nebūtu iedomājams bez mūsu klausītājiem. Tāpēc esam bezgala pateicīgi par līdz šim piedzīvoto un vēlamies sagādāt jums īpašu vakaru - tādu, kas iespējams tikai ar Rīgas modēm. Kā teiktu Deivids Linčs - mēs tiksimies 25. aprīlī!” aicina grupas dalībnieki.

Rīgas modes ir izdevuši divus pilnmetrāžas albumus un mazalbumu - EP, kas izpelnījušies mūzikas apskatnieku atzinību. Grupas albums Fantastiski saņēmis mūzikas Ierakstu balvu Zelta mikrofons kā labākais pop albums un Austras balvu, ko pasniedz labākajam ierakstam mūzikas kritiķu vērtējumā. Savukārt ieraksts Patiesie nodomi apbalvots ar Mūzikas ierakstu balvu Zelta mikrofons gan kā labākais pop albums, gan arī labākais ieraksts visa gada griezumā. 

Pēdējais plašāka mēroga koncerts, kurā būs iespēja redzēt Rīgas modes līdz albuma iznākšanai notiks 4. oktobrī, Tallinas kvartāla Angārā.

Rīgas modes ir mūzikas kolektīvs, kas vēlas apliecināt to, ka popmūzika nav tikai "netīrs" vārds un savos koncertos Modes apvieno popa glamūrīgumu ar rokenrola enerģiju. Grupas sastāvā ir: Kalvis Bormanis (vokāls), Reinis Papulis (ģitāra), Madara Gaile (taustiņi), Andris Apīnis (bass), Mareks Ameriks (bungas), Katrīne Sabīne Kalniņa (saksofons) un Inga Vamze (saksofons).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja