Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Skaņu Mežā uzstāsies amerikāņu dziesminiece Marisa Nadlere

10. oktobrī, pirmajā nepieradinātās mūzikas festivāla _Skaņu Mežs _koncertvakarā, mūzikas namā Daile uzstāšanos sniegs amerikāņu dziesminiece Marisa Nadlere, informēja festivāla pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Nadlere ir pazīstama ar romantisku, bet salti attālu un spokainu balsi, savukārt viņas dziesmas drūmā, bet valdzinošā minimālismā stāsta par mīlestību, nemieru un tēmām, kas kopumā apzīmējamas kā American gothic. Mūzikas kritikas portāls Pitchfork dziedātājas vokālu apzīmējis kā "balsi, kurai varētu sekot līdzi pat uz sengrieķu mitoloģijas nāves valstību".

Šogad izdevniecība Sacred Bones publicējusi Nadleres sesto albumu July, un tas saņēmis vienbalsīgi pozitīvas atsauksmes no visiem ievērojamākajiem mūzikas kritikas medijiem – Allmusic, Pitchfork, NME, PopMatters, Fact Magazine, kā arī daudziem citiem. Albums guvis arī komerciālus panākumus, ierindojoties 14. un 16. vietā divos Billboard pārdotāko ierakstu topos (US Folk Albums un neatkarīgajai mūzikai veltītajā US Top Heatseekers Albums). July producents ir Rendels Dans, kas strādājis arī pie grupu Earth un Sunn 0))) albumiem. 

Nadlere presei savulaik atzinusi, ka raksta dziesmas, balstot tās uz patiesiem notikumiem pašas dzīvē, taču tajā pašā laikā dziesminiece izplatījusi nepārprotami fiktīvu biogrāfijas tekstu, atbilstoši kuram Marisa ir uzaugusi mazā būdiņā kukurūzas lauka vidū un pavadījusi visu bērnību bez pieaugušo uzraudzības (izņemot vietējo bibliotekāru, kas regulāri viņu apraudzījis), pēc tam kopā ar draudzeni aizbēgusi uz provinci Kanādā, kur strādājusi par kapraci un ilustrējusi izkārtnes vietējai maiznīcai. Negaidīti Nadleri apbūris kāds skaists kuģis tuvākajā ostā, un viņa ar to aizceļojusi uz Londonu, kur veselu gadu tēlojusi, ka ir mēma. Vēl kāds savdabīgs apgalvojums ir it kā patiess stāsts, ka pirmo koncertu dzīvē Nadlere sniegusi, aizmigdama uz pamesta teātra skatuves, un pamodusies publikas priekšā, savukārt pēc koncerta beigām 15% publikas sākuši sirgt ar agorafobiju – bailēm iziet ārā. Klīst arī baumas, ka pirmais Nadleres koncerts bijis pilnībā improvizēts, un viņa sākusi sacerēt dziesmas tikai pēc tam.

Pitchfork albuma July recenzijā sekojoši rezumē dziesminieces daiļradi: "Nadleres poētiskais temperaments un nosvērtā graciozitāte bieži norāda uz tumsu, kas mīt mūsos visos, tomēr viņas balss tiecas nevis izraisīt eksistenciālu izmisumu, bet gan mūs no šīs tumsas pasargāt."

Sākot ar 15. augustu, Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv ir nopērkamas biļetes uz nepieradinātās mūzikas un saistītās mākslas festivālu Skaņu Mežs’2014, kas 10. un 11. oktobrī notiks mūzikas namā Daile.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja