Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aleksandrs Antoņenko: Otello iestudējums Siguldā ir apdraudēts

Otello iestudējums ir apdraudēts – portālam Diena.lv paziņoja pasaulslavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko, kurš piekritis atveidot titullomu šīs Džuzepes Verdi operas iestudējumā Siguldas Opermūzikas svētkos 3. augustā.

Dziedātāju saniknojis tas, ka svētku rīkotājs Dainis Kalns ir pēkšņi atteicis sadarbību ar maestro Aleksandru Viļumani, kura vārds jau ir izziņots visās reklāmās un joprojām redzams biļešu pārdošanas tīkla Biļešu paradīze interneta vietnē. "Ja viņš nediriģēs, es arī nepiedalīšos," vēstīja pasaulslavenais tenors.

D. Kalns paskaidroja, ka sadarbību ar diriģentu A. Viļumani pārtraucis "dažādu domstarpību dēļ, kuras arvien tikai palielinājās un ir novedušas līdz karastāvoklim, kādā nav iespējams strādāt".

"Turklāt arī līgums ar diriģentu vēl neesot bijis noslēgts. Iestudējums notiks Opersvētku publikai un mūziķiem jau labi pazīstamā diriģenta Vladimira Kiradžijeva vadībā. Tas notiks arī tad, ja Antoņenko izlems nedziedāt," viņš piebilda.

D. Kalns arī norādīja, ka jau iepriekšējos gados gadījies veiksmīgi atrisināt situācijas, kad, piemēram, kāds izrādes dalībnieks pēkšņi saslimis un pēdējā brīdī bijis jāatrod aizvietotājs.

Otello izrādei, kura Siguldas pilsdrupu estrādē sāksies 3. augustā plkst. 21, sapulcēts izcils starptautisks solistu sastāvs: Dezdemonu atveidos itāļu soprāns Norma Fantīni, savukārt Jago lomā būs itāļu baritons Vitorio Vitelli, kurš pagājušās vasaras Opersvētku iestudējumā, Dž. Verdi operā Traviata izcili atveidoja Žermona lomu. 

A. Antoņenko vēlas uzsākt kampaņu, lai Otello izrāde Siguldā tomēr notiktu un taptu A. Viļumaņa vadībā, ar izsludināto un šobrīd afišās redzamo solistu sastāvu. "Es piekritu dziedāt tikai tādēļ, ka diriģē Viļumanis, un tieši pēc mana ieteikuma šeit ieradīsies lieliskā Dezdemonas atveidotāja Norma Fantīni. Varbūt ir vērts apsvērt domu, vai pienācis laiks nomainīt Daini Kalnu pret kādu citu Opermūzikas svētku organizētāju," izteicās A. Antoņenko. Galīgo lēmumu par savu dalību vai atteikumu dziedātājs pieņemšot šonedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja