Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Apvienos hiphopu un latgaliešu dzeju

Rudenī, 9. novembrī plkst. 18 Latgales vēstniecībā Gors norisināsies koncertizrāde Putāns. Toreiz un tagad, kurā XX gadsimta latgaliešu dzejnieka Seimaņa Putāna dumpinieciskais gars tiks iemiesots laikmetīgā hiphopa apdarē

Darba veidošanā piedalās mākslinieki Ūga, ansis un Gustavo. Savukārt aktieris un komiķis Jānis Skutelis, kas koncertizrādei izvēlējies pseidonīmu Dekšārietis, ir atbildīgs par pasākuma režiju un dzejoļu deklamēšanas variācijām. Pēc koncertizrādes tiks prezentēta arī Putāna dzejas grāmata un jaunradīto skaņdarbu ierakstu vinilplate.

Pasākuma rīkotāji sola, ka koncertizrādes viesi varēs piedzīvot Putāna dzejas laikmetīgās interpretācijas gan oriģinālajā latgaliešu valodā, gan arī atdzejojumos latviešu valodā. Vairāki dzejoļi tiks pielāgoti rečitatīvam uz hiphopa bīta jeb muzikālā pavadījuma.

"Leģendām apvītā un vienmēr pret sistēmu ejošā Latgales dzejnieka Putāna dzeja tiks restartēta jaunā skanējumā – spilgtā, provokatīvā un tiešā. Pagātnes dumpinieciskais gars saplūdīs ar mūsdienīgo," sola koncertizrādes veidotāji.

Koncertizrādes Putāns. Toreiz un tagad programmas radošā vadītāja ir latgaliešu repere un Ausmeņa Records pārstāve Ūga. Muzikālo pavadījumu veidotājs ir Nikita Grapp. "Īsumā tā – koncertizrāde notiks trīslaicīgi. Pirmais laiks ir Putāns toreiz – ar tradicionālu dzejas deklamēšanu. Otrs ir Putāns tagad – ar dzejas apdari hiphopa žanrā. Savukārt trešais ir tas, kas rodas, pirmos divus apvienojot. Ticu, ka iznākumi dažādiem skatītājiem var būt atšķirīgi," komentē Skutelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja