Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Augustā Latvijā koncertēs amerikāņu blūzmenis Bonijs Fīldss

Ar četriem koncertiem Latvijā 10.–13. augustā uzstāsies amerikāņu blūzmenis Bonijs Fīldss. Amerikāņu dziedātājs, trompetists un šovmenis kopā ar pavadošo grupu Pierīgā, Rēzeknē, Saulkrastos un Liepājā atskaņos savus lielākos hitus, kā arī skaņdarbus no topošā studijas albuma Just Give Me Some Mo

Latvijas koncerttūres ietvaros Bonijs Fīldss 10. augustā uzstāsies kultūras centrā “Ulbrokas Pērle”, 11. augustā – Latgales vēstniecībā “Gors”, 12. augustā – Saulkrastu Ostas svētkos Skultes ostā, bet 13. augustā tūre noslēgsies ar koncertu Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”.

Savā mūzikā Fīldss meistarīgi apvieno melanholiskus blūza un dinamiskus fanka ritmus, ar savu nerimstošo enerģiju uzlādējot klausītājus visā pasaulē. Viņš nācis no Čikāgas, bet mūziku rada, ceļojot pa visu pasauli un piedaloties tādos prestižos festivālos kā “Jazz à Vienne”, “Jazz in Marciac”, “Madajazzcar”, “Tabarka Jazz Festival” un citos. Video no Bonija Fīldsa uzstāšanās festivālā “Jazz à Vienne” Vīnē, Austrijā: 

 

“Es ticu īstam dzīvās mūzikas priekšnesumam, kura laikā mūziķi skatītājiem atdod visu, kas viņiem ir dots. Tam patiesi nav nozīmes, vai es spēlēju blūzu, fanku vai abus. Man pats būtiskākais, lai cilvēki to izbauda, jo mana vienīgā vēlēšanās ir spēlēt publikai, dzīviem cilvēkiem. Un mana sestā maņa man katru reizi palīdz nolasīt skatītājus un noteikt, ko viņi vēlas dzirdēt,” norāda Bonijs Fīlds.

Šī ir otrā reize, kad blūzmenis koncertēs Latvijā. Par savu pirmo koncertu, kas notika skatītāju pārpildītā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, Fīldss sacīja: “Enerģija, brīnums, ballēties gribētāji, skaisti cilvēki. Daudz skaistu sieviešu. Bet pats galvenais – mēs kopā lieliski pavadījām laiku. Ja jūsu te nebija, jūs daudz ko palaidāt garām! Tā bija lieliska publika, un šovasar Liepājā es sagaidu vēl vienu lielisku ballīti!”

Latvijā viņš atskaņos savus visu laiku lielākos hitus, mūziku no pēdējā studijas albuma “Bump City”, kā arī sniegs Latvijas klausītājiem unikālu iespēju pašiem pirmajiem dzirdēt vairākus skaņdarbus no topošā mūzikas albuma “Just Give Me Some Mo”, kurš klajā nāks šī gada 13. oktobrī.

Pirmais jaunā albuma singls, ko Bonijs Fīldss jau pieteicis plašākai publikai, ir “Back in the day”. Tas ir veltījums mūziķa mammai. Skaņdarbs vēsta par grūtībām, ar kādām viņa mamma sastapusies, audzinot deviņus bērnus Čikāgas rietumos. Fīldss stāsta: “Lai arī mana mamma no šīs saules aizgājusi pagājušajā mēnesī, šī dziesma atsauc atmiņā skaistākās bērnības atmiņas.” No 25. augusta singls būs pieejams visās straumēšanas platformās, bet klausītāji Latvijā būs vieni no pirmajiem, kuri to dzirdēs dzīvajā izpildījumā.

Uz skatuves Latvijas koncertos Fīldsam pievienosies spēcīga pašmāju mūzikas profesionāļu komanda “Blues Mastery Band” – ģitārists Jānis Kalniņš, basists Mārcis Kalniņš, taustiņinstrumentālists Atis Andersons un bundzinieks Raitis Kalniņš.

“Ar Boniju esmu spēlējis jau vairākas reizes un varu tikai teikt, ka katrs koncerts ar viņu ir kā maza bērna pirmais brauciens amerikāņu kalniņos – aizraujošs, pārsteidzošs, un tu nekad nezini, kas notiks pēc nākamā līkuma vai pagrieziena. Pat spēlējot vairākus koncertus pēc kārtas it kā vienu un to pašu programmu, jārēķinās, ka jebkurā brīdī viņš var izdomāt kaut ko pamainīt, iestarpināt vai vispār apgriezt visu kājām gaisā, balstoties uz konkrētā brīža emocijām, koncerta norises vietu, kā arī publiku un tā brīža enerģiju starp klausītāju un mūziķiem. Un katru reizi šī pieredze ir unikāla un neatkārtojama!” par saspēli ar blūza leģendu pieredzē dalās basists Mārcis Kalniņš.

Bonijs Fīldss bērnību pavadījis vecāku iecienīto geto dziesmu un gospeļu kora mūzikas pavadībā, kas mudināja viņu attīstīt pašam savu unikālo balsi, papildinot to ar trompetes spēli. Dziedātāja – trompetista divējādais talants nodrošinājis mūziķim vienu darbu pēc otra, uzstājoties kopā ar tādām mūzikas leģendām kā Maseo Pārkers, Lakijs Pītersons, Luters Alisons, Džeimss Kotons, Badijs Gajs, Liza Makkomba, kā arī Džordžs Klintons, Freds Veslijs un Būtsijs Kolinss.

Koncerts “Boney Fields. Blūza un fanka karalis” 13. augustā plkst. 18.00 notiks Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” Lielajā zālē. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja