Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Avrila teica, ka esam fantastiski. Avrilas Lavinjas koncerta recenzija

Ja es būtu meitenīte, arī, iespējams, varētu bezrūpīgi priecāties par Avrilas Lavinjas uzstāšanos Arēnā Rīga. Eiforija, ko piedzīvoja dziedātājas fani trešdien, 2.jūlijā, notikušajā koncertā, bērniem un jauniešiem dzimst zemapziņas līmenī. Avrilas fenomenālās popularitātes izskaidrojums nav mūzika, bet gan stils un attieksme. Lavinja spēja nokļūt mazo cilvēciņu galvās — diez vai sirdīs vai dvēselēs — un kļuva par viņu dzīvesstila sastāvdaļu. Koncertu Rīgā apmeklēja 12 000 cilvēku — gandrīz tikpat daudz pavasarī ieradās uz Rianu (12 500 skatītāju).

Atvēriet maciņus!


Negribas salīdzināt Avrilas turnejas The Best Damn Tour šovu ar nesen redzēto Kailijas Minogas uzvedumu KylieX2008 — šā gada spilgtāko un labāko popmūzikas koncertu. Salīdzinājumi ar Kailiju nebūtu godīgi, attiecībā pret citiem māksliniekiem — ko mums tagad, uz koncertiem vispār vairs neiet? Taču Avrilas salīdzinājums ar Rianu ir adekvāts — abas dziedātājas cīnās par vienu auditoriju — skolas vecuma jauniešiem un viņu naudasmakiem. Abu koncertu iespaidīgos apmeklētības rezultātus ietekmē fakts, ka mazgadīgus skatītājus parasti pavada vecāki — uzreiz var pārdot divreiz vairāk biļešu! Turklāt, ja meita prasa nopirkt krekliņu ar iemīļotās dziedātājas portretu, kā atteiksiet? Krekliņi ar Avrilas attēlu maksāja 20 latu — suvenīru tirdzniecība ir viens no svarīgākajiem multimiljonāres Lavinjas ieņēmumu avotiem. Riana un Avrila ir "pēc-MTV" laikmeta zvaigznes — viņas guva popularitāti, ne tikai pateicoties televīzijai un radio, bet arī internetam un mobilajiem telefoniem.

Koncerts Avrilas kaismīgākajiem faniem ir ne tikai iespēja dziedāt līdzi hitiem, bet arī pabūt 75 minūtes viņas klātbūtnē. Turīgākajiem melomāniem bija iespēja satikt Avrilu meet&greet pasākumā pirms koncerta — šī iespēja tika piedāvāta par 170 latiem (tā nav koncertrīkotāju, bet gan pašas Avrilas komandas iniciatīva). Jebkurā vecumā patīkami justies kā VIP personai, turklāt, ja koncertu var baudīt, atrodoties vistuvāk Avrilai — starp skatuvi un nožogojumu, pie kura rosījās apsargi, ik pēc divām minūtēm izvelkot no pūļa fanes — uzbudinājums bija tik liels, ka meitenes kļuva bezspēcīgas.

Nekāda seksa


Pētīt koncertu apmeklētāju sejas, jo īpaši pārpildītajā parterā, bija teju vai interesantāk, nekā sekot līdzi darbībai uz skatuves. Ja Robertam Ķīlim būtu brīvais brīdis, viņš varētu pievērsties Avrilas fenomena sociālantropoloģiskajam pētījumam. No vienas puses, viņa ir dieviete un paraugs, no otras — fanes ar viņu var identificēties. Viņa ir kā parasta meitene, kura nav ne labāka, ne sliktāka, ne talantīgāka par pārējām. Avrilai ir 23 gadi, bet viņa izskatās jaunāka — grūti iedomāties, ka viņa ir Skārletas Johansones vienaudze, bet skandalozā Lindsija Loena ir vēl jaunāka par Avrilu! Lavinjas būtiskākā atšķirība no pārējām slavenībām ir tāda, ka viņa publiski neizpauž savu seksualitāti. Viņa nav seksuāli pievilcīga, viņas tēlā nav nekāda erotiska zemteksta — tikmēr Riana, Britnija Spīrsa, Kristīna Agilera, The Pussycat Dolls un pārējās beibes spiež uz gandrīz vai pornogrāfiskām asociācijām.

Avrila Rīgai piedāvāja kvalitatīvu un vizuāli pārliecinošu šovu (milzīgs ekrāns, labi samontēti klipi, dejotāju grupa utt.), ko veidojis pēdējo gadu pieprasītākais koncertu režisors un horeogrāfs Džeimijs Kings. Taču Avrilas The Best Damn Tour viņa CV ierakstīts vien ar maziem burtiem, pats režisors vairāk lepojas ar šoviem, kurus pēdējos gados iestudējis Madonnai, Selīnai Dionai, Spice Girls, Kristīnai Agilerai un Rikijam Mārtinam. Avrilai īsti nav ko dot publikai, izņemot dažus hitus — viņai nav ne zvaigžņu starojuma, ne harizmas.

Avrila Lavinja ir mīts, kas dzīvo fanu fantāziju un sapņu pasaulē. Visām dziesmām koncerta mērķauditorija dziedāja līdzi. Hiti Girlfriend, Complicated, My Happy Ending un I"m With You izskanēja šova sākumdaļā, bet noslēgumā Avrila atskaņoja savu himnu Sk8er Boi. Viņa teica, ka ir priecīga pirmoreiz būt Rīgā, un apstiprināja, ka publika tiešām ir fantastiska. Savukārt tiem klausītājiem, kuri tomēr nevarēja gūt baudu no mākslinieces priekšnesuma, vismaz bija iespēja vērot, kā to gūst visi pārējie. Tas arī bija fantastiski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja