Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Brīnumskapja Kaķītis-Laķītis aicina ziedot grāmatas

Siguldas novada bibliotēkās jau nonākušas akcijas Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrībai dāvātas grāmatas, tai skaitā Kapteiņa Granta bērni, Ronja laupītāja meita un citas, kuras sarūpējuši Ziemassvētki Brīnumskapī Siguldas koncerta lielie un mazie apmeklētāji, portālam Diena.lv vēsta projekta Ziemassvētki Brīnumskapī pārstāvis Rimants Liepiņš. Brīnumskapja Kaķīts-Laķīts aicina arī citu Ziemassvētki Brīnumskapī koncertu apmeklētājus ziedot grāmatas!

„Šogad Brīnumskapis aicina lasīt! Uz koncertu līdzi ņem labu bērnu grāmatu - jaunu vai  no sava grāmatplaukta. Ziemassvētku laikā tā būs lieliska dāvana kādai no Latvijas bibliotēkām un tās mazajiem lasītājiem. Jo sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa!” par mazajiem lasītmīļiem rūpējas un grāmatas ziedot aicina Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāja Undīne Būde.

Labdarības projekts Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa palīdz bērnu grāmatām nonākt Latvijas bibliotēkās. Labām grāmatām jābūt pieejamām ikvienam bērnam visā Latvijā, neatkarīgi no ģimenes rocības vai dzīvesvietas. Bibliotēkas ir vienīgās vietas, kur bērni var bez maksas lasīt jaunāko literatūru. Šobrīd arī tām trūkst līdzekļu. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība aicina iesaistīties un palīdzēt!

Projekta Ziemassvētki Brīnumskapī radošais vadītājs Andris Sējāns uzsver un atgādina: „Uz visiem Ziemassvētki Brīnumskapī koncertiem jāierodas ne tikai ar bērnu grāmatām padusē, bet arī laicīgi, lai varētu sagatavoties Brīnumskapja Ziemassvētku tirdziņam, kurā jebkurš bērns varēs andelēties ar jau mājās iepriekš sagatavotiem paštaisītiem brīnumiem - eglīšu rotājumiem, saldiem vai sāļiem gardumiem un citām Ziemassvētku dāvaniņām.”

Kā vēstīts iepriekš, decembrī sācies muzikālā projekta Ziemassvētki Brīnumskapī ceļojums pa visu Latviju. Koncerti notiks 8. decembrī plkst. 18 Ventspils teātra namā Jūras vārti, 9. decembrī plkst. 18 Saldus Kultūras centrā, 10. decembrī plkst. 12 Kuldīgas Kultūras centrā, 11. decembrī plkst. 11 Ropažu novada kultūras centrā, 17. decembrī plkst. 13 Cēsu Cata kultūras namā, 18. decembrī plkst. 15 Jēkabpils Tautas namā, 21. decembrī plkst. 18 Jaunpiebalgas Kultūras namā, 26. decembrī plkst. 12 un plkst. 17 Rīgā, koncertzālē Palladium, 27. decembrī plkst. 18 Dobeles Kultūras namā, 28. decembrī plkst. 18 Īslīces Kultūras namā.

Biļetes iegādājamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā  www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja