Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Burdona festivālā Suitu kultūrtelpā jūlijā pulcēsies dalībnieki no vairākām valstīm

Šovasar no 5. līdz 7. jūlijam Suitu kultūrtelpā – UNESCO nemateriālā mantojuma vietā Alsungā, Gudeniekos un Jūrkalnē - norisināsies 6. Starptautiskais burdona festivāls, informēja tā rīkotāji.

Stiprinot un popularizējot burdondziedāšanas tradīcijas un iezīmējot tās plašo daudzveidību, burdona festivāls Nosargāt gadsimtus pulcēs folkoras kopas gan no Latvijas, gan ārzemēm – Gruzijas, Sardīnijas (Itālija) Ziemeļmaķedonijas un Baltijas valstīm.

 

Līdzās koncertiem un mūziķu priekšnesumiem, Burdona festivāls visās trīs Suitu kultūrtelpas vietās apmeklētājiem piedāvās dažādas meistarklases, aktivitātes bērniem, lietišķās mākslas izstādi, būs svētku gājiens un dalībnieku sadziedāšanās.

Festivāla pirmā diena – 5. jūlijs - tiks veltīta suitu kultūras mantojumam, kas cauri gadsimtiem nodots no paaudzes paaudzē. Festivālu atklās suitu lietišķās mākslas izstāde Pārmantošana Amatu mājā Alsungā. Ikvienam būs iespēja piedalīties meistarklasēs un baudīt un pašiem apgūst suitu tradicionālo ēdienu gatavošanas noslēpumus. Amatnieku darbnīcā tiks demonstrētas suitu tradicionālā apģērba darināšanas prasmes, būs iespēja izmēģināt spēkus mūzikas instrumentu - dūdu un kokļu – izgatavošanā, kā arī jostu aušanas un keramikas darbnīcā.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks Alsungas pils pagalmā, spilgti iezīmējot suitu muzikālā mantojuma daudzveidību un dažādību. Tajā ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs ne tikai suitu kolektīvi, bet festivāla viesi no citām valstīm un novadiem. Suitu burdona dziedājums savulaik ļaudis pavadīja ik uz soļa – gan bērniņam piedzimstot, gan darot dažādos darbus vai gatavojoties kāzām. Burdona festivālā ikvienam būs iespēja meistarklasēs apgūt tik labi zināmo suitu sievu ēēēēēōōōōō dziedāšanu un burdona skanējum pamatus.

Vakara noslēgumā Alsungas pils pagalmā ar vērienīgu koncertu visus priecēs bungu un dūdu mūzikas grupa Auļi.

Festivāla otrajā dienā – 6. jūlijā – īpašs akcents tiks likts uz suitu kultūrtelpas tradīciju pārmantojamību un prasmju nodošanu nākamajām paaudzēm.

Šajā dienā notiks vairāki koncerti Alsungā Dižgabalkalnā un Basos pie klēts. Savukārt festivāla kulminācijas dižkoncerts Es apviju zelta viju visgarām jūras malu dalībniekus pulcēs Jūrkalnes Ugunspļavā, kas spilgti demonstrēs kultūras tradīciju daudzveidību un savdabību Eiropā un pasaulē. Koncertu noslēgs simbolisks vēstījums pie jūras, aicinot nosargāt unikālās suitu un citu pasaules kultūru vērtības.

Dienas izskaņā - Danču vakars Jūrkalnes Ugunspļavā spēlē etno kompānija Zeidi.

Festivāls noslēgsies svētdien, 7. jūnijā, ar Svēto Misi Sv. Miķeļa Alsungas Romas katoļu baznīcā un festivāla dalībnieku sadziedāšanos Alsungas baznīcas dārzā.

Vairāk informācijas par festivālu – kuldigasnovads.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Madaras Auzenbahas izstāde Zeme ar zilo puķi

Zilā krāsa vienmēr ir bijusi tālo debesu simbols. Bet tad cilvēks iemācījās aizsniegt zilās debesis, un izrādījās, ka, augstu no debesīm skatoties, arī planēta Zeme ir spoži zila. Zilā ir Zemes - ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja