Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Čellistu rokgrupa „Apocalyptica” atkal uzstāsies Rīgā

14.aprīlī "Arēna Rīga" uzstāsies čellistu rokgrupa "Apocalyptica". Kā informē koncerta organizatoru "Makroconcert" pārstāve Inese Rutkovska, somu mūziķi Rīgā sola spēlēt gan savas par klasiku kļuvušās kompozīcijas no "Metallica", "Sepultura", un citu grupu dziesmu kaverversiju klāsta, gan lielākos pašradītos hītus, gan arī ļaus ielūkoties savā jaunajā albumā, kas iznāks tikai 2010. gadā.

Latvijā grupas "Apocalyptica" stāsts ir labi zināms - četri čellisti, Helsinku Sibeliusa Mūzikas akadēmijas studenti, šad tad mēdza eksperimentēt ar saviem klasiskajiem mūzikas instrumentiem, mēģinot ar to palīdzību spēlēt grupas "Metallica" skaņdarbus. Izdevās labi. Sākumā puiši darbojās tikai savam priekam, līdz 1995.gadā kādā no Helsinku klubiem jaunajai grupai tika piedāvāts noslēgt līgumu par pirmā albuma izdošanu. Šobrīd "Apocalyptica" no mazpazīstamas čellistu apvienības, kas spēlē savu elku dziesmu kaverversijas, pati kļuvusi par ikonu pasaules mūzikas vēsturē un vienu no neparastākajām smagās mūzikas grupām, kas pārkāpusi šķietami nepārvaramo bezdibeni starp Edvardu Grīgu un "Sepulturu", starp klasisko mūziku un smago metālu. Kaverversijas palikušas otrajā plānā un "Apocalyptica" puiši ir pierādījuši, ka spēj radīt paši, turklāt nebūt ne sliktāk kā "Metallica" un citas pasaules mēroga zvaigznes. Īpaši spēcīgi ir grupas koncerti. Vairāki mūzikas kritiķi atzīmējuši, ka "Apolcalyptica" ar savu nevaldāmo enerģiju padara publiku traku jau pirmajās uzstāšanās sekundēs.

Grupas "Apocalyptica" sastāvā šobrīd ir četri dalībnieki - profesionāli čellisti Eika Topinens, Pāvo Lotjonens un Pertu Kivilakso, kā arī bundzinieks Miko Sirens.

Sākot ar piekto studijas albumu, "Apocalyptica" sadarbojas arī ar ietekmīgiem viesmāksliniekiem. Grupas kompozīcijām savu īpašo skanējumu ir piešķīrušas tādas zvaigznes kā Ville Valo (HIM), Tils Lindemans (Rammstein), Sandra Nasika (Guano Apes), Korijs Teilors (Slipknot, Stone Sour), Makss Kavalera (Soulfly), Deivs Lombardo (Slayer) un vairāki citi.

Grupas jaunākais singls "I Don't Care", kurā dzirdama "Three Days Grace" līdera Ādama Gontjē balss, iznācis 2008.gada rudenī un sasniedzis atzīstamus panākumus rokmūzikas topos. Paralēli grupa strādā arī pie jaunā albuma, kura izdošana paredzēta nākamgad, kā arī dodas koncertturnejās un spēlē rokmūzikas festivālos dažādās valstīs.

Paredzams, ka koncertā Rīgā, kuras publiku grupas dalībnieki arvien atceras ar lielu prieku un labpatiku, izskanēs ne tikai lielākie grupas hiti, bet arī pavisam jauns un līdz šim nedzirdēts materiāls no nākamgad gaidāmā albuma.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visā Latvijā "Biļešu Servisa" kasēs, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja