Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ceļojumi laikā no klasikas līdz džezam. Notiks jau 32. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls

No 9. līdz 23. martam koncertzālē Lielais dzintars jau 32. reizi norisināsies Liepājas simfoniskā orķestra (LSO) rīkotais ikgadējais Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls.

Festivālā gaidāma izcilu Latvijas un starptautisko zvaigžņu uzstāšanās.

"Laika gaitā festivāls ir mainījies, un esam atvēruši savas durvis plašāk gan citu mūzikas instrumentu solistiem, gan arī mūzikas žanriem," stāsta LSO mākslinieciskais vadītājs Guntis Kuzma. Tomēr pianisti, uz kuriem festivāls fokusējās sākotnēji, nav aizmirsti. "Festivāla atklāšanas koncertā solists būs pianists, un noslēdzošajā nedēļā paredzēts pianistes Aurēlijas Šimkus klaviermūzikas solovakars. Turpinām arī iesākto tradīciju piedāvāt ne tikai klasisko mūziku, bet arī džezu."

Festivāla atklāšanā 9. martā plkst. 18.00 ar LSO diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs kanādiešu pianists Luī Lortī, atskaņojot Friderika Šopēna Pirmo klavierkoncertu. Jau vairāk nekā 30 gadu Luī Lortī ir viens no daudzpusīgākajiem pianistiem pasaulē. Otro gadu Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanā kopā ar LSO uzstāsies arī Valda Vikmaņa Latvijas Jauno atskaņotājmākslinieku konkursa laureāti: vijolnieces Elza Siliņa un Lueta Žagare, čellists Reinis Rudzītis, sitaminstrumentāliste Sonja Misiņa un trombonists Dāvis Matīss Leišavnieks.

Festivālā notiks pieci koncerti. Ar džeza programmu 15. martā plkst. 19.00 publiku priecēs Trio Elpo kopā ar saksofonistu un klarnetistu Džonu Ruoko, 21. martā plkst. 19.00 solokoncertu sniegs pianiste Aurēlija Šimkus, ar kuru kopā varēs piedzīvot izsmalcinātu ceļojumu laikā, ieklausoties Filipa Glāsa, Sergeja Prokofjeva un Friderika Šopēna skaņdarbos.

Programmā, ko 16. martā plkst. 19.00 pie Liepājas simfoniskā orķestra diriģenta pults vadīs somu diriģents Juha Kangass, skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Obojas koncerts un emocijām piepildītā Hafnera simfonija, kā arī Pētera Vaska Musica serena (komponista veltījums Juham Kangasam) un Vox amoris – stāsts par mīlestību. Koncerta solistes būs vācu vijolniece Katrīna ten Hāgena un franču obojiste Selīna Muanē.

Vērienīgā noslēguma koncertā diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā 23. martā plkst. 18.00 tiks atskaņots itāļu operģēnija Džuzepes Verdi Rekviēms, kurā LSO muzicēs kopā ar savu ilggadējo partneri Valsts akadēmisko kori Latvija, poļu soprānu Joannu Zavartko, slovēņu mecosoprānu Moniku Bohinecu, ukraiņu tenoru Oleksandru Čuvpilo un Latvijas Nacionālās operas basu Rihardu Mačanovski.

Ar pilnu festivāla programmu var iepazīties www.lso.lv/ festivali/zvaigznu-festivals.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja