Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Daudzpusīga un spilgta. Ilona Bagele svin 50 gadu jubileju

Viena no vadošajām Latvijas Nacionālās operas solistēm, mecosoprāns Ilona Bagele 22. septembrī atzīmē piecdesmit gadu jubileju. Šogad arī aprit divdesmit gadu, kopš māksliniece kļuvusi par Latvijas Nacionālās operas solisti. Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves mākslinieces jubileja tiks atzīmēta 6. oktobrī ar koncertu Tāda ir dzīve…, informēja operas pārstāve Irbe Treile.

Ilona Bagele ir Latvijas Nacionālās operas soliste un viena no pieprasītākajām koncertmāksliniecēm Latvijā ar vērienīgu pieredzi akadēmiskajā, džeza un populārajā mūzikā. Ilona Bagele ir Daugavpils Universitātes asociētā profesore, kā arī Daugavpils teātra muzikālo izrāžu vokālā konsultante. 2003. gadā dziedātāja pievienojusies Latvijas Nacionālās operas solistu ansamblim. Viņas plašajā lomu sarakstā ir tādas lomas kā Suzuki (Madama Butterfly), Mersedesa (Karmena), vecmāmuļa Burija (Jenūfa), De Kruasī kundze (Karmelīšu dialogi), Aukle (Jevgeņijs Oņegins), Marselīna (Figaro kāzas), Grāfiene (Pīķa dāma), Flora (Traviata), cūciņa Gebgeba (Putnu opera), Madalēna (Rigoleto), Marta (Fausts) un daudzas citas. Māksliniece dziedājusi neskaitāmos koncertos Latvijā, kā arī sniegusi solo koncertus. Par Latvijas Nacionālajā operā tapušo koncertizrādi Cantando y amando, kurā viņa kā soliste dziedāja Astora Pjacollas tango, saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2012 kategorijā Gada uzvedums. 2018. gadā Ilona Bagele saņēmusi Latvijas Nacionālās operas fonda Gada balvu operai kategorijā Labākā operas soliste.

Kabarē stila koncertā Tāda ir dzīve... skan leģendārā vācu komponista Kurta Veila mūzika – kompozīcijas no pasaulslavenās Trīsgrašu operas, nepabeigtā mūzikla Haklberijs Fins, dziesmuspēles Mahagonija, operas Zuduši zvaigznēs u.c. To aranžijas veidojis Andrejs Puškarevs. Koncertā kopā ar Ilonu Bageli piedalās Andris Ābelīte (trompete), Ilze Ozoliņa (klavieres), Svetlana Okuņa (vijole), Inga Ozola (čells), Normunds Everts (sitamie instrumenti), Inita Āboliņa (akordeons), un Viktors Veļičko (kontrabass). Koncerta režisore ir Elita Bukovska, mākslinieciskās koncepcijas autore – Ilze Ozoliņa, kostīmu māksliniece – Kristīne Pasternaka. 

 

Soprāns Inga Šļubovska-Kancēviča:

"Ilona ir brīnišķīga, daudzpusīga dziedātāja ar īpaši spēcīgu, skaistu balsi, lieliska aktrise un ļoti laba skatuves partnere. Dzīvē viņa ir sirsnīga, mierīga, ar labu humora izjūtu. Neatkarīgi no tā, cik maza vai liela loma būtu iedota Ilonai, uz skatuves viņas tēls piesaista visu manu uzmanību. Vēlu, Ilonīt, Tev būt tikpat spožai, krāsainai, skanīgai uz skatuves un ilgi vēl priecēt klausītājus! Esi spēka pilna un lai Tu pati un visi Tavā ģimenē ir laimīgi! Sirsnīgi sveicu skaistajā Jubilejā, mīļo Ilonīt!"

Čelliste Inga Ozola:

"Es bez Ilonas savu dzīvi vairs nespēju iedomāties. Mūsu radošā darbība ir cieši saistīta, kopā aktīvi spēlējot kopš 2011. gada arvien jaunās koncertprogrammās. Es tikai varu apbrīnot Ilonu par viņas darbaspējām, par to, cik dažādos žanros viņa darbojas. Kā viņa spēj pusstundas laikā pārslēgties no Verdi uz Raimondu Paulu, uz ziņģi, uz mūziklu, uz teātri, uz izrādi Klāvas tantes skūpsts Jaunajā Rīgas teātrī. Pēc tam vēl aizbraukt uz Daugavpili, palaist savu dēliņu uz skolu un atbraukt uz mēģinājumu operā vienpadsmitos. Ilona ir apbrīnojams cilvēks, sirsnības iemiesojums. To dzird un jūt arī Ilonas Bageles neskaitāmie dievinātāji, kuri viņas sniegumu koncertos apbalvo ar visskaļākajiem aplausiem. Un Ilona no skatuves pretī atdod sevi par tūkstoš procentiem. Es novēlu viņai lielu izturību, lai viņas puiši viņu tāpat lutina arī turpmāk un lai mums ir skaisti koncerti kopā! Un, galvenais, veselību!"

Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš:

"Ilona vienmēr ir spoža, spilgta, pamanāma ar skanīgu balsi, kas skan pāri orķestrim. Viņa ir temperamentīga un uz skatuves atdod sevi visu, reizēm viņai pat nākas savu temperamentu ierobežot. Brīnišķīga kolēģe, kas vienmēr rēķinās ar partneru darbu un ar kuru ir patīkami strādāt. Ilona ir aizņemts cilvēks arī ārpus operas un tas ir pat labi, jo viņa jūtas brīnišķīgi visos žanros, ne tikai izrādēs, bet arī koncertos, kur māk pasniegt katru vārdu un domu, ko izdzied uz skatuves. Ilona nekad nebūs remdena. Novēlu Ilonai atrast laiku sev un lai visas lielākās un svarīgākās lomas vēl ir priekšā, jo mecosoprānu repertuārs to atļauj!"


Vairāk par koncertu un biļetes: https://www.opera.lv/lv/izrade/tada-ir-dzive.../

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja