Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Daugavpilī uzstāsies 12 jauniešu un amatieru simfoniskie orķestri

4. novembrī plkst. 18 un 5. novembrī plkst. 15 Vienības nama koncertzālē Daugavpilī pirmo reizi norisināsies jauniešu un amatieru simfonisko orķestru festivāls NUOVA SINFONIA BALTICA 2016, kurā kopā uzstāsies 12 jauniešu un amatieru simfoniskie orķestri no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Festivāla koncertos skanēs pasaules mūzikas akadēmisko žanru pērles, mūsdienu komponistu oriģinālmūzika un populāru melodiju instrumentācijas jauniešu orķestriem.

“Manuprāt, likumsakarīga jauna attīstības pakāpe ir Baltijas reģiona simfonisko orķestru festivāls, kurā īsā laika periodā vienuviet uzstāsies 12 kolektīvi ar vairāk nekā 600 dalībniekiem. Aicinām visus interesentus novērtēt un salīdzināt orķestru sniegumu, bet galvenais -  izbaudīt to īpašo muzicēšanas dzirksti, kas strāvo no jauniešu un amatieru kolektīviem,” akcentē festivāla mākslinieciskais direktors un Latvijas Orķestru asociācijas priekšsēdētājs Normunds Dreģis.

Festivāla organizatori ir pulcējuši kopā visu trīs Baltijas valstu jauniešu un amatieru simfoniskos orķestrus, lai paplašinātu kultūrizglītības telpu un sekmētu orķestru māksliniecisko darbību. Festivāla mērķis ir veidot starptautisku ilgtermiņa sadarbību un veicināt jauniešu un amatieru orķestru kustības attīstību visā Baltijas reģionā.

“Organizējot Daugavpilī Latvijas orķestru asociācijas festivālu 2015. gadā, pārliecinājāmies, ka tas bija nozīmīgs notikums pilsētas kultūras dzīvē un unikāla iespēja aktualizēt simfoniskās mūzikas vērtības. Tādēļ esam gandarīti, ka pirmais šāds festivāls notiek tieši Vienības namā Daugavpilī. "Daugavpils ir daudzveidība" - arī kultūras norises to apliecina. Tiecamies iepazīstināt savas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar jauninājumiem kā profesionālās, tā arī amatiermākslas pasaulē.  Šādi pasākumi ir lieliska pilsētas prezentēšanas iespēja aizvien plašākā mērogā,” stāsta Daugavpils Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane.

Sīkāka informācija:  www.orkestri.lv un www.vienibasnams.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja