Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Dohertija ritma aizmugure

Babyshambles bundzinieks Adams Ficeks 8.novembrī, plkst. 22.00 uzstāsies klubā "Pulkvedim neviens neraksta"Kamēr Babyshambles līderis Pīts Dohertijs nodarbojas ar soloalbuma ierakstu, Rīgā ar savu projektu "Roses Kings Castles" ieradīsies bundzinieks Adams Ficeks. Viņš dīdžeja ampluā uzstāsies 8.novembra vakarā klubā Pulkvedim neviens neraksta.

.., kur, protams, nedemonstrēs nekādas īpašas skrečošanas vai miksēšanas prasmes, bet gluži vienkārši spēlēs sev tīkamas dziesmas gan no mūsdienu, gan aizvadīto gadu rokmūzikas un ne tikai rokmūzikas klāsta. Daudzi mūziķi paralēli savām gaitām slavenās grupās pasauli apceļo kā dīdžeji, un viņi var būt droši, ka cilvēki atnāks kaut vai uz viņiem paskatīties, necenšoties vērtēt to, ko viņi dara kā dīdžeji. Ar dīdžeja setiem šad un tad uzstājas gan Cardigans dziedātāja Nīna Pēršone, gan Pulp līderis Dzārviss Kokers, astoņdesmitajos gados slavenās grupas Culture Club dziedātājs Džordžs Bojs, bet Rīgu līdz šim ar savu vinila plašu setu bija sasniedzis Depeche Mode trešais dalībnieks Endrjū Fletčers.Vēl šī gada sākumā žurnālā New Musical Express, kuram līdzi nāca mazā vinila platīte ar nākamo Bayshambles superhitu Delivery, visi trīs Pīta Dohertija grupas biedri, arī Ficeks, solīja, ka neplāno norobežoties no cietumā ieslodzītā Pīta un gaidīs viņa atgriešanos, lai arī turpmāk muzicētu kopā. Kā iemeslu visi trīs minēja Dohertija talantu, kāda otra mūsdienu mūzikā nav. Adama aktivitātes ar grupu Roses Kings Castles, kurā viņš viens pats spēlē visus instrumentus, nebūt nenozīmējot, ka viņš būtu atteicies no saviem solījumiem. Ficeks nejūtas labi, ka Babyshambles koncerti nereti tikuši atcelti un par to atvainojas arī Rīgas klausītājiem, tomēr esot jārēķinās, ka liels talants parasti ir neprognozējams un prasa upurus. Dohertija dziesmas, kas iekļautas soloalbumā, esot lieliskas un dažas no tā jau skanējušas akustiskās versijās, kas,  nelegāli izplatītas, pazīstamas katram Babyshambles cienītājam. Adams Ficeks pēc izcelsmes ir polis, bet viņš dzimis Londonā, kur izceļojuši viņa vecāki. Viņš sāka spēlēt grupā Babyshambles, kad no tās aizgāja bundziniece Džemma Klarka, savā atvadu vēstulē rakstot, ka nevēlas strādāt ar tādu menedžmentu, kas, viņasprāt, nenovērtē un pakāpeniski iznīcina Pītā Dohertijā viņa neatkārtojamo personību. Jau manāmi noguris no nemitīgās viņa sasaistīšanas ar Babyshambles un Dohertiju, Ficeks atzīst, ka viņa priekšgājējai bijušas problēmas ar menedžmentu.Grupa Babyshambles joprojām ārpus Anglijas uzstājas reti, tāpēc Ficeks ir pārsteigts, ka esmu dzirdējis viņus četras reizes. Beigu beigās savus iespaidus no izlūkbrauciena uz Latviju viņš solās nodot arī Pītam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja