Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Domubiedru orķestra pirmais ceļojums. Daniils Bulajevs un Davinspiro camerata dodas Latvijas tūrē

Vijolnieks Daniils Bulajevs kopā ar paša izveidoto stīgu kamerorķestri Davinspiro camerata aprīlī koncertturnejā apceļo Latvijas pilsētas.

Jauno, talantīgo domubiedru orķestri varēs dzirdēt 12. aprīlī plkst. 19.00 Valmieras kultūras centrā, 14. aprīlī plkst. 19.00 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars, 15. aprīlī plkst. 17.00 Talsu tautas namā un 16. aprīlī plkst. 19.00 Rīgā, Lielajā ģildē.

Koncertos skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Divertisments, Fēliksa Mendelszona 13 gadu vecumā sarakstītais Pirmais vijoļkoncerts re minorā, kā arī Georga Pelēča Buena Riga – veltījums tango karalim Astoram Pjacollam un latviešu tango meistaram Oskaram Strokam. Programmas noslēgumā klausītāji aicināti doties pastaigā ar leģendāro kinorežisoru Federiko Fellīni, kuru mūzikā portretējis itāļu kinomūzikas klasiķis Nino Rota.

Davinspiro camerata ir mūsu 18 gadu vecās vijoļmākslas zvaigznes, daudzu konkursu laureāta, aktīvi starptautiski koncertējošā Daniila Bulajeva izveidots stīgu kamerorķestris, kurā viņš sapulcējis jaunus, talantīgus latviešu mūziķus, kuri studē Latvijā un ārzemēs. Spēlējot kopā ar domubiedriem paša izveidotajā orķestrī, Daniils izvēlējies repertuāru, kurā var parādīt savas solista kvalitātes, kā arī izveidot ciešu saspēli starp orķestra mūziķiem un sevi, uzstājoties arī kā atskaņojuma vadītājam.

"Esmu ārkārtīgi priecīgs, ka jau pirmajā orķestra dzīves gadā mēs esam paspējuši paveikt diezgan daudz. Mūsu debijas koncerti norisinājās Babītes Mūzikas skolā un Lielajā ģildē, sekoja uzstāšanās Dzintaru koncertzālē, par ko mēs orķestra pirmajā dzīves gadā pat nesapņojām! Bijuši arī vairāki kamermūzikas koncerti, viens no tiem bija Ziemassvētku koncerts, kur mums pievienojās arī fantastiskā pianiste Agnese Egliņa! Un tagad, pēc gada, uz mūsu dzimšanas dienu ir koncertturneja. Sajūtas ir neizsakāmas! Esmu ārkārtīgi priecīgs, ka šis projekts dzīvo, attīstās, un priekšā mūs ļoti daudz kas sagaida!" saka Daniils Bulajevs, piebilstot, ka viņam ir daudz mērķu, kurus gribētu sasniegt gan kā solists, gan ar Davinspiro camerata. Pats Daniils ar dažādiem orķestriem muzicējis jau kopš piecu (!) gadu vecuma. Šobrīd viņš mācās Leopolda Mocarta centrā Vācijā, profesora Petru Munteanu klasē un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, Nellijas Sarkisjanas klasē, kā arī ir piedalījies daudzās meistarklasēs pie pasaulslaveniem mūziķiem. Pēc uzvaras Starptautiskajā Vindzoras stīgu instrumentu konkursā viņam tika sniegta iespēja uzstāties laureātu konkursā Lielbritānijas karaliskajai ģimenei, t. sk. karalim Čārlzam III.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja