Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Džeza dziedātāja Santa Šillere izdod debijas singlu un piesaka albumu Other Ways

Latviešu džeza mūzikas dziedātāja Santa Šillere laidusi klajā savu pirmo singlu No Clouds no oktobrī gaidāmā debijas albuma. Dziesmu ieraksti veikti studijā Monochrom, Polijā.

“No Clouds” mērķis ir rast klausītājā pacilājošas sajūtas. Dziesmu caurvij metaforiskas pārdomas par laimes, skaidrības un dzīves mērķa atrašanu, atgādinot, ka šaubām nedrīkst ļaut stāties sev ceļā. Tieši apzināšanās un šo mirkļu notveršana sniedz jaunu perspektīvu uz apkārtējo vidi. “Es ticu, ka veselīgs optimisms un skaidrs savas laimes redzējums spēj mūs virzīt uz gaišāku nākotni,” stāsta jaunā māksliniece, aicinot ikvienu dziesmā atrast sevi, vēl mirkli pakavējoties saulainās noskaņās, vasaru noslēdzot.

 

Dziesma ir pieteikums rudenī gaidāmajam albumam “Other ways”, kas šī gada pavasarī tika ierakstīs kopā ar domubiedriem, kuri satikti studiju apmaiņas programmā Karola Šimanovska Katovices Mūzikas akadēmijā. Ierakstā piedalās Santas Šilleres starptautiskais džeza kvintets, kurā viņa muzicē kopā ar Polijas džeza skatuves jaunajiem talantiem – pianistu Francižeku Račkovski (Franciszek Raczkowski), ģitāristu Jakubu Mizeraski (Jakub Mizeracki), kontrabasistu Pāvelu Zvieržniski-Pjoro (Paweł Zwierzyński-Pióro), sitaminstrumentālistu Stefanu Račkovski (Stefan Raczkowski), savukārt piebalsis iedziedājusi vokāliste Julianna Tīruma. Ieraksts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Santa Šillere ir latviešu džeza dziedātāja, komponiste un vokālā pedagoģe. Piedalījusies tādos festivālos kā "Saulkrasti Jazz" (LV), "Rīgas Ritmi" (LV), "Birštonas Jazz" (LT), "Voicingers" (PL), "Girls Power In Jazz" (DK). Viņa ir arī Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa "Riga Jazz Stage 2019" fināliste. Būdama jaunās paaudzes mūziķe, viņa ienes žanrā savu skatījumu, veidojot eklektiku starp bagātīgām džeza tradīcijām un mūsdienu mūzikas ietekmēm, radot unikāli viņai raksturīgo skanējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja