Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dzintaru koncertzāle aicina uz koncertciklu pirmsskolas vecuma bērniem

Dzintaru koncertzāle arī šogad pašus mazākos klausītājus aicina uz koncertciklu Muzikālās pasakas mazajiem, informēja koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Tā ietvaros šajā gadā notiks trīs koncerti – 26. septembrī Krievu suvenīrs, 24. oktobrī Ezītis miglā un 12. decembrī Pasaku fejas brīnumnūjiņa.

Pirmais cikla Muzikālās pasakas mazajiem koncerts Krievu suvenīrs notiks 26. septembrī plkst. 11 Dzintaru Mazajā zālē. Koncertā būs tikšanās ar Ivanušku un Vasiļisu Daiļo, Careviču un Carieni Gulbi, balalaiku un akordeonu, tautas mūziku un koka lellēm matrjoškām, kas laistās visās varavīksnes krāsās. Lomās iejutīsies Ilona Bagele (mecosoprāns), Tatjana Ostrovska (vijole), Vladimirs Kudrins (balalaika, ģitāra), Mihails Čulpajevs (tenors), Artūrs Noviks (akordeons), deju studijas Freska dejotāji un stāstniece Karina Bērziņa.

Otrais cikla koncerts Ezītis miglā Dzintaru Mazajā zālē notiks 24. oktobrī plkst. 11 un tajā atcerēsies iemīļoto multiplikācijas filmu par mazo ezīti, kas devās apciemot savu draugu Lācēnu. Abiem zvaigznes jāizskaita, aveņu tēja jāpadzer. Bet, kad pēkšņi uzkrīta migla, pasaule Ezītim izlikās pavisam citāda. Šo brīnišķīgo stāstu piepildīs Sergeja Rahmaņinova, Sergeja Prokofjeva, Dmitrija Šostakoviča u.c. komponistu mūzika.

Pēdējais šī gada koncerts Pasaku fejas brīnumnūjiņa Dzintaru Mazajā zālē klausītājus priecēs pavisam neilgi pirms Ziemassvētkiem – 12. decembrī. plkst. 11. Tajā eglītes smarža un svecītes liesmiņa atklās senu stāstu par pasaku feju, kas Ziemsvētku vakarā rada brīnumus. Reiz senos laikos Ziemsvētku priekšvakarā labās fejas esot izkāpušas no pasakām, mazie Rūķīši izlīduši no pažobelēm, lai ierastos mājās, kur pietrūkst prieka un laimes. Kopā viņi radījuši brīnumu, tāpat kā kādreiz brīnumu mūzikā radījuši Mocarts un Haidns, Šūberts un Bēthovens. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja