Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dzintaru koncertzālē pašmāju Trīs tenoru vasaras koncerts

Ideja par koncertu, kura pirmajā daļā skanēs Jura Kulakova apdarinātās latviešu tautasdziesmas, bet otrajā — Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa un citu autoru dziesmas, nākusi no nu jau bijušā Dzintaru koncertzāles direktora Andreja Kondratjuka un Jūrmalas domniekiem. Koncerta ierosinātāju vēlme bijusi, ka programmai jābūt ļoti latviskai, skaidro viens no trim tenoriem Guntars Ruņģis.

Gaidiet brīnumus!

Vai programmas nosaukumam Ja tu man esi... ir kāda saistība ar Z.Liepiņa dziesmu no muzikālās drāmas Adata? "Vistiešākā! Tā bija pirmā dziesma, ar kuru pievērsāmies tieši šā žanra mūzikai, un patiesībā tā bija šīs koncertprogrammas sākums," atzīst G.Ruņģis. Protams, arī šī dziesma skanēs Dzintaros. Tiesa, trim tenoriem — Latvijas Nacionālās operas solistiem Guntaram Ruņģim, Miervaldim Jenčam (un sarunā klāt neesošajam Naurim Puntulim) — šo dziesmu studijā nācies pārrakstīt vairākkārt, ņemot vērā komponista Zigmara Liepiņa aizrādījumus.

Ko vēl dziedātāji šajā jaukajā vasaras vakarā piedāvās klausītājiem? Miervaldis un Guntars mazliet viltīgi sasmaidās — varētu būt gaidāmi dažādi muzikāli brīnumi. Tas gan neattiecas uz koncerta pirmo daļu, kurā viņi uzstāsies kopā ar Dzintara Beitāna vadīto stīgu kvartetu un Rīgas Doma skolas zēnu kori.

Otrā daļa varētu būt stipri roķīgāka. "Pieredze mums ir: Nauris Puntulis taču savulaik ir dziedājis rokgrupā Pērkons, es vairākos muzikālos projektos esmu spēlējis dažādus mūzikas instrumentus," neslēpj G.Ruņģis. Mazāka pieredze šajā jomā esot Miervaldim Jenčam, taču viņš domā, ka tiks galā itin veiksmīgi. Šai koncerta daļai dziesmas aranžējis liepājnieks Jānis Strazds, kura vadītā rokgrupa spēlēs dziesmu pavadījumus. Viesa statusā koncertā uzstāsies dziedātājs Andris Ērglis.

Brīvi savās izpausmēs

Viņi uzskata — visi mākslinieki vismaz reizi vasarā grib uzstāties Dzintaru koncertzālē. "Vēl jo vairāk tāpēc, ka šī zāle piedāvā plašākas iespējas repertuāra izvēlē, un mēs varam būt pilnīgi brīvi savās izpausmēs. Opera tomēr uzliek savu rāmi." Tenori cer, ka viņu vasaras koncerts Dzintaros ar laiku kļūs par labu tradīciju — gluži tāpat kā festivāls Summertime. Aicina Inese Galante.

Jau pēc dažām dienām dziedātāji un Juris Kulakovs dosies koncertturnejā uz Ameriku. Pagaidām neīstenots viņu sapnis ir uzstāties visos Latvijas tautas namos. "Internetā apskatījos, ka tādu ir vismaz pieci simti. Varēsim izvērsties!" smejas Miervaldis Jenčs.

*

Koncerts

Trīs tenoru programma Ja tu man esi...

Dzintaru koncertzālē 16.VIII plkst.19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā, Ls 5—15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja