Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Edgaru Džimijs no Detroitas

Dejošanai piemērots dzīvais muzikālais priekšnesums, kas balstīts uz improvizāciju. Tā savu 30.maija vakarā Andrejsalas Orbītas zālē gaidāmo koncertu īsi dēvē Detroitas mūziķis Džimijs Edgars (24), kad pirms dažām dienām sarunājamies Daugavmalā. Izmantojot brīvās dienas starp koncertiem Londonā un Francijā, Džimijs nolēmis iepazīt jaunu vietu sevis jau iecienītajā Austrumeiropā un nedēļu uzturas Singalong hostelī Andrejsalā, saspēlējoties ar vietējiem mūziķiem, gleznojot un fotografējot.

Džimijs saprot, ka mūzikas bizness mūsdienās piedzīvo norietu, tāpēc paralēli savai lielākajai kaislībai - mūzikai - ir arī modes fotogrāfs, bet, apvienojot šīs abas radošās izpausmes, viņš veido arī īsas filmas.

Plates izpārdotas


Džimijs sācis uzstāties sešpadsmit gadu vecumā un nu jau sešus gadus regulāri apceļo pasauli ar koncertiem. Kaut viņa vārds nav ļoti pazīstams, visas trīs respektablajā izdevniecībā Warp Records izdotās Džimija Edgara plates īsā laikā izpārdotas - pats to izskaidro ar veiksmīgo noformējumu, kura autors ir viņš pats. Džimijs nebēdā, ka ieraksti mūsdienās cirkulē internetā bez maksas, - viņš daudz labprātāk faniem tos dāvinātu, nevis pārdotu.

Muzicējot Edgars izmantojot dažādus instrumentus - youtube.com atrodami video, kur viņš spēlē sintezatoru ar astoņdesmito gadu tembriem, citā džezīgi virtuozi spēlē basģitāru, bet Rīgā Džimijs izmantos elektroniku un sintezatoru, pats arī dziedās. "Ar saviem izdziedātajiem stāstiem cenšos uzburt kinematogrāfiskas ainas, radot ar katru dziesmu īpašu noskaņu, palīdzot klausītājam iepazīt sevi un kļūt labākam."

Uzlabo improvizējot


Džimijs ir no Detroitas, bet nu pārcēlies uz Ņujorku. "Šajā vietā, kur koncentrējas mūzikas un mākslas izpausmes, es vienmēr esmu gribējis dzīvot. Eiropā līdzīga loma varētu būt Londonai, bet tā ir pārāk dinamiska, turklāt ļoti dārga."

Mūsdienās lielai daļai jaunu un ne tikai jaunu mūziķu, jo īpaši elektroniķu, izplatīts sevis prezentēšanas veids ir citu autoru darbu remiksēšana. Džimijs par to izsakās visai paškritiski: "Remiksu veidošanu es izprotu kā dziesmu uzlabošanu un, ja es nejūtu, ka to spēju, nemaz neķeros klāt, pat ja man kāds lūdz. Bet es taču nemitīgi improvizējot uzlaboju, tātad remiksēju savu mūziku, koncertos izpildot to dzīvajā."

Kamēr Andrejsala elpo


Šovasar Džimijs vēlas Rīgā atgriezties. "Man ļoti patīk mākslinieku kopiena šeit Andrejsalā un tāpēc gribu paspēt vēlreiz atbraukt, pirms tā tiek slēgta. Neko darīt - kustībai ir jānotiek un visu laiku nevar palikt vienā vietā. Austumeiropa ir mana mīļākā vieta un tā man patīk daudz labāk par lielajām rietumu pilsētām, jo te ir ļoti atvērti un jauki cilvēki."

Kad ieminos, ka Edgars Latvijā nav populārs uzvārds, toties ir ļoti populārs personvārds, Džimijs rod izskaidrojumu tam, kāpēc Singalong kāds vēl pirms viņa atbraukšanas uzkrāsojos grafiti ar uzrakstu "Edgars". Patiesībā viņam esot austrumeiropiešu asinis - rumāņu, iespējams, arī krievu un latviešu.

Multimediju mākslinieks un mūziķis Džimijs Edgars uzstāsies Andrejsalā Rīgā 30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja