Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Eiforijas un satraukuma sajūta. Grupas Pet Shop Boys labāko dziesmu koncerts – uz kinoekrāna

Tikai divas dienas kinoteātros visā pasaulē, arī Rīgas kinoteātrī Forum Cinemas, būs skatāms britu grupas Pet Shop Boys labāko dziesmas turnejas Dreamworld: The Greatest Hits Live koncertieraksts, kas veikts 2023. gadā 7. jūlijā Kopenhāgenas Karaliskajā arēnā. Seansi notiks 31. janvārī un 4. februārī

Šogad Nīla Tenanta un Krisa Lova duets Pet Shop Boys svinēs 40 gadu jubileju. Šovs Kopenhāgenā tika filmēts ar četrpadsmit kamerām, un tajā skan visi grupas hiti, kas runā paši par sevi un sen ir kļuvuši par popmūzikas kanona daļu: Suburbia, West End Girls, Opportunities (Let’s Make Lots of Money), Left to My Own Devices, Rent, Domino Dancing, Love Comes Quickly, Always on My Mind, What Have I Done to Deserve This, It’s a Sin un daudzi citi. "Mēs vienkārši domājām, kā būtu, ja publika zinātu katru dziesmu un enerģijas līmenis saglabātos visu koncerta laiku," stāstot par savu jauno koncertprogrammu, uzsver grupas dalībnieki.

Duets Pet Shop Boys savā daiļradē ir apvienojis izsmalcinātu popmūzikas melodiskumu un angļu snobismu, satīriskumu, ironiju un romantiku. Paši mākslinieki apgalvo, ka savā mūzikā allaž ir meklējuši eiforijas un satraukuma sajūtu. Viņi rada inteliģentu, klubu kultūrā sakņotu skanējumu (koncertā var saklausīt spēcīgu disko un house mūzikas ietekmi), dziesmās ir gudri teksti, kuros nereti ir nolasāmi sociāli komentāri. Nīla Tenanta sacerētie Pet Shop Boys dziesmu teksti, kurus var baudīt kā mūsdienu dzeju, ir apkopoti grāmatā. Uz skatuves katrs viņa žests ir teatrāls. Nīla Tenanta balsij ir plašs emociju diapazons – no maiguma līdz dziļam saviļņojumam, turklāt vienlaikus.

Populārāko dziesmu turnejas galvenā ideja ir savienot kopā Pet Shop Boys pagātni, tagadni un nākotni. "Hitu šovs var kļūt pārāk saldens un romantisks, tāpēc mēs vēlējāmies radīt kaut ko tādu, kas būtu kā jauns mākslas darbs, bet tomēr aptvertu visu Pet Shop Boys retrospektīvo katalogu un slavinātu dueta mantojumu," saka turnejas Dreamworld radošais direktors, scenogrāfijas un kostīmu autors Toms Skats, kuram ir liela pieredze drāmas teātrī. Viņš tika uzaicināts veidot šova noformējumu pēc tam, kad Nīls Tenants Londonas teātrī The Old Vic bija noskatījies izrādi A Very Expensive Poison par Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu un viņam bija patikusi iestudējuma scenogrāfija, ko veidojis Toms Skats.

"Teātrī es cenšos visas tēmas un idejas reducēt līdz vienkāršai, vizuālai, grafiskai izpausmei, un šajā turnejā tā ir līnijas forma. Tāpēc šova vizuālā ikonogrāfija sākas ar vienu līniju, kas sadalās vairākās līnijās, kuras jūs aizved ceļojumā kopā ar Pet Shop Boys – no priekšpilsētas uz Londonu, pēc tam apkārt pasaulei, uz dažām citām planētām un atpakaļ uz Zemi," piebilst Toms Skats. Šovs Dreamworld ir lakoniski skaists un pierāda, ka Pet Shop Boys hiti ir nemirstīgi.

Informācija: forumcinemas.lv, petshopboys.co.uk

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja