Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Festivālā Avanti – pieci jauno mākslinieku koncerti

"Šī festivāla nedēļa mums ir ļoti piesātināta – nedēļas nogalē veseli pieci koncerti!" stāsta 2. jauniešu mūzikas festivāla Avanti mākslinieciskā vadītāja pianiste Inna Davidova.

Trīs no tiem notiks vienā dienā – sestdien, 22. martā, kad Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā programmā Gradus ad Parnassum II plkst. 14 spēlēs Latvijas mūzikas skolu audzēkņi, savukārt plkst. 16 sāksies kamermūzikas koncerts. Ja vien ir vēlme, jauno talantu inventarizācijai var ziedot visu dienu, jo festivāla notikumi sakārtoti tā, lai var paspēt visu. Koncerts, kas 22. martā plkst. 19 sāksies Mākslas muzejā Rīga birža, klausītājiem piedāvās arī iespēju apmeklēt Mikalojus Konstantina Čurļoņa un Rūdolfa Pērles darbu izstādi, kuru nākamajā dienā slēgs.

Svētdien, 23. martā, ir vērts doties uz Vecmīlgrāvi, kur atjaunotajā kultūras pilī Ziemeļblāzma notiks divi festivāla koncerti. Kamerzālē koncertā Gradus ad Parnassum plkst. 14 uzstāsies topošie un jaunie mākslinieki no astoņu līdz divdesmit gadu vecumam: skanēs sitaminstrumenti, saksofons, klavieres, trompete, kokles ar flautu un vijoli. Savukārt Lielajā zālē plkst. 16 notiks Krievijas un Latvijas jauno dziedātāju koncerts. Tas tapis sadarbībā ar Maskavas Lielā teātra solisti, arī mūsu publikai labi pazīstamo mecosoprānu Irinu Dolženko, kura jau otro gadu pasniedz Maskavas Gņesinu muzikāli pedagoģiskajā institūtā. Profesore jau pirms pāris nedēļām sniedza meistarklases Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet nu atgriezīsies ar trim saviem studentiem.

"Mums liekas, ka dziedātāji uz operas skatuves čivina kā putniņi, ka viss viņiem padodas viegli un neprasa lielu piepūli. To, kā mūziķis top, aug un attīstās, varam saprast, tikai klausoties jaunos māksliniekus, kuri vēl mācās un soli pa solim atklāj sev profesionālos noslēpumus. Mūsu koncerts sniegs tieši šādu iespēju, jo divi no ciemiņiem – soprāns Olga Murmistrova un tenors Aleksandrs Murašovs – ar panākumiem uzstājās jau mūsu pirmajā festivālā. Tagad paskatīsimies, kā viņi ir attīstījušies. Starp citu, viņi jau uzņemti jauno opersolistu programmā Vācijā," stāsta Inna Davidova. Viņa pati teju visiem dziedātājiem spēlēs pavadījumu.

Dziedātāju būs vesels ducis. Deviņu Latvijas solistu vidū būs gan tādi, kas vēl sper pirmos soļus J. Mediņa Mūzikas vidusskolā, gan Mūzikas akadēmijas studenti – soprāns Jolanta Strikaite, baritons Rihards Millers un bass Viesturs Vītols, kuri jau dzied Latvijas Nacionālajā operā. Repertuārā – iemīļota operklasika – Karmenas, Rozīnas, Dalilas, dona Bazilio, Mimī, Vertera ārijas un dueti –, arī operetes Silva lappuses, kamermūzika un pat populārā dziesma Granada

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja